Haberler

Köylerin Arasına 'Su' Girdi

Cumalı Köyü Muhtarlığı'na Ait Su Borularının Kesilmesi Gerginliğe Yol Açtı

CUMALI KÖYÜ MUHTARLIĞI'NA AİT SU BORULARININ KESİLMESİ GERGİNLİĞE YOL AÇTI

Datça'nın ünlü tatil cenneti Palamutbükü, iki köy arasındaki su savaşlarına ev sahipliği yaptı. Yaka köylüleri, sınırları içindeki 50 aboneye tonu 1.5 TL'den su satan komşu Cumalı Köyü'ne ait boruları kesti. Öfkeli köylüleri jandarma yatıştırdı. Yakalılar, şehir dışındaki kaymakamı beklemek için 3 günlüğüne boruları yerine taktı.

Muğla'nın Datça İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2 kilometrelik sahil şeridi ile yarımadanın turizmde parlayan yıldızı haline gelen Palamutbükü, iki köye birden bağlı olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Yaka ve Cumalı köylerinin sınırları içinde yer alan Palamutbükü'nde, iki muhtarlık arasında aylardır süren su anlaşmazlığı doruk noktasına ulaştı. Yaka Köyü Muhtarlığı tarafından, kendi sınırları içinde bulunan Cumalı Köyü Muhtarlığı'na ait su borularının kesilmesi gerginliğe yol açtı. Cumalı Köyü'nün şikayeti üzerine jandarma devreye girdi. Ancak, geri adım atmaya yanaşmayan Yaka köyüleri, şehir dışında olan kaymakamın dönmesini beklemek için boruları sadece 3 günlüğüne yerine takmaya ikna oldu. Yaka Köyü Muhtar Azası Mehmet Yıldırım, köylerinin sınırları içindeki bölümde her türlü tasarruf hakkının kendilerinde olduğunu belirterek, Cumalı Köyü'nün suyunu istemediklerini söyledi. İki kilometrelik Palamutbükü sahilinin 1600 metrelik bölümünün Yaka Köyü sınırları içinde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Kalan 400 metrelik bölüm ise Cumalı Köyü muhtarlığına aittir. Cumalı Köyü, bizim tarafımızda bulunan ev ve işyerlerine de su satıyor. 15 ay önce bu durumu kendilerine bildirip bizim sınırlarımız içinde kalan şebeke borularını kesmelerini istedik. 'Olur' dediler ama aylardır oyalıyorlar. Bir türlü boruları kesmeye yanaşmadılar. Biz de köy ihtiyar heyeti olarak önceki gün bir karar aldık. Cumalı Köyü'ne ait su şebekesini kestik. Şimdi kendi hattımızın olmadığı evlere yeni su borularını bağlamaya başladık" dedi.

KİMSEYE GAREZİMİZ YOK

Yıldırım, "Palamutbükü'nde Yaka köyü sınırları içinde oturan bütün vatandaşlarımıza Yaka Köyü muhtarlığı olarak suyu biz vermek istiyoruz. Aynı zamanda köyümüze arıtma tesisi yapacağız. Hiç bir vatandaşın mağdur olmasını istemeyiz. Bugün bu boruları kesmediğimiz takdirde arıtma devreye girdiğinde sağlıklı su alamayız. Kimseye bir garezimiz yok. Kimseyi de mağdur etmiyoruz" diye konuştu.

BAŞKA SU ŞEBEKESİ İSTEMİYORUZ

Yaka Köyü ihtiyar heyeti üyelerinden Serhat Yılmaz (38) da benzer açıklamalarda bulunurken, "Biz kendi köyümüzde başka su şebekesi istemiyoruz. Daha önce ihbarname verdik. Aynı yerde birden fazla su şebekesinin bulunması karışıklığa yol açıyor. Patlaklar olduğunda sorun yaşanıyor. O nedenle Cumalı'dan gelen suyun kesilmesini istiyoruz" dedi.

Cumalı köylülerinden 49 yaşındaki Ergun Yapıcı, iki başlılığın herzaman sorun olduğunu belirterek, "Kimin evi ya da işyeri hangi köyün sınırında ise o köyün hizmetlerinden yararlanmalı. Tavuk misali burada yem yiyip de gidip başka tarafa yumurtasını bırakıyorsa bu doğru olmaz" diye konuştu.

Cumalı Köyü Muhtarı Varol Kayan ise, soruları yanıtsız bıraktı.

SUYUN TONU 1.5 TL

İki köyün sınırları arasına giren Palamutbükü'nde 282 hane bulunuyor. Bu hanelerin Yaka Köyü sınırları içerisinde kalan 50'sine kaynaktaki sıkıntı nedeniyle uzunca bir süredir Cumalı Köyü'nden su veriliyor. Cumalı Köyü Muhtarlığı, kendi abonelerine olduğu gibi Yaka Köyü sınırlarındaki bu 50 abonesine de suyun tonunu 1.5 TL'den satıyor. Ancak, 15 ay önce Yaka Köyü Muhtarlığı İhtiyar Heyeti, artık kaynaktaki sıkıntının giderildiğini, bu 50 haneye kendileri su satmak istediklerini bildirdi. Tartışmalar bunun üzerine başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title