Haberler

Kayseri, Ramazan Davulcularından Teknoloji Sitemi

Ramazan ayı dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de davulcular hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan ayı dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de davulcular hazırlıklarını tamamladı. Ancak, gelişen teknolojiden yakınan davulcular, mesleğin eski önemini yitirdiğini ve unutulmaması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Kayserili davulcular, ramazan da günlük 75 TL'den davul da kiraya verdiklerini belirttiler.

Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcular, mahallelerde ve sokak aralarında çalacakları davullar ve söyleyecekleri manilerle vatandaşları sahura kaldıracak. Bu kapsamda, yasal işlemlerini tamamlayan davulcular, kimlik kartlarını bağlı oldukları mahalle muhtarlarından aldı. Kentte 20 yıldır davulculuk yapan 36 yaşındaki Hüseyin Kelek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ifade etti.

GÜNLÜK DAVUL KİRASI 75 TL

Baba mesleği davulculuktan ekmek kazanmanın zorlaştığını vurgulayan ve isteyenlere günlük 75-100 TL arasında davul kiraladıklarını belirten Kelek, şöyle konuştu:

'Ramazan aylarında eskiden daha çok ilgi vardı davulculara. Ancak, şuanda çok az. Genellikle, köylerde çalıyoruz. Şehir merkezinde çok fazla iş yapamıyoruz. Her geçen sene, önceki seneyi aratıyor. Önceden sadece davul çalıyorduk ama işler azalınca, tamirat da yapmaya başladık. Şimdilerde ise, düğünlere giderek ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Cep telefonları çıktı. Çalar saatler çıktı. Teknoloji çok gelişti. Şuan da onlar ilgi görüyor. Davula kimse pek ilgi göstermiyor, olsa da çok nadir. Bundan 10 sene öncesine kadar daha ön plandaydık, popülerdik. Ancak, teknoloji geliştikçe, cep telefonları çıkınca davulculara ilgi daha da azaldı. Eskiden vatandaşın kapısına gittiğimizde, güzel karşılanıyorduk. Her gece davul çaldığımız sokakta para toplamaya gidince, kimse vermek istemiyor. Alarm kurduklarını söylüyorlar. Artık, nostalji olarak kaldı. Ramazan aylarında davul çalıp mani söyleyen Mehmet Nazlı da, davulculuğun giderek unutulduğunu ve değersizleştiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title