Haberler

Kayseri Chp, "Evet" Afişlerini Şikayet Etti: Seçim Kanununa Aykırı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Melikgazi İlçe teşkilatı, sokak aydınlatma direklerine asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının olduğu 'evet afişlerinin seçim kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle Valiliğe şikayette bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Melikgazi İlçe teşkilatı, sokak aydınlatma direklerine asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının olduğu 'evet afişlerinin seçim kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle Valiliğe şikayette bulundu.Kayseri'de, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde cadde ve sokaklarda bulunan sokak aydınlatma direklerine ve bazı noktalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde 'evetö yazan afişler asıldı. Bu duruma CHP'liler tepki göstererek, adil olmadığı ve seçim kanununun ihlal edildiğini savundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Melikgazi İlçe Başkanı Avukat İbrahim Kaan, kamu mallarının ya da kaynaklarının bu şekilde seçime alet edilmesinin doğru olmadığını belirterek, 'Biz kurallara, yasalara uyuyoruz, diğer partiler de uymalıdır. Bu nedenle adil şartlarda seçim çalışması için şikayetimizi yaptıkö diye konuştu. Kaan, 'Kayseri'de elektrik direklerine, sokak aydınlatma direklerine sıra olarak bir parti tarafından referandum çalışmaları kapsamında afişler asıldığını görüyoruz. Bu seçim kanununa aykırı. Biz her şey hukuk içinde olsun istiyoruz. Bu nedenle başvurumuzu geçtiğimiz hafta Valiliğe yaptık. Çünkü yetki, geçtiğimiz hafta Valilikteydi. Bu haftadan itibaren yetki ve sorumluluk seçim kurullarına geçiyor. Biz bu işin takipçisi olacağız, hakkımızı hukuk içinde yasal çerçevede arayacağız" şeklinde konuştu.

"HERKESİN EŞİT YARIŞTIĞI BİR SEÇİM İSTİYORUZ"

"Kanun, kamu mallarına ait duvar ya da elektrik direkleri üzerine bu yönde afişlerin asılmasını yasaklıyor" diyen CHP Melikgazi İlçe Başkanı Kaan, "Bizler seçimin adaletli, eşit olmasını istiyoruz. Herkesin eşit yarıştığı bir seçim olmasını istiyoruz. Ne yazık ki bu dönemde de kamu kaynaklarının yasalara aldırmadan kullanıldığını görüyoruz. Diğer partilerde buna özen göstermelidir. Biz nasıl, yasalar ne gerektiriyorsa onu yapıyorsak ve uygun davranıyorsak herkesten de böyle davranmalarını istiyoruzö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Melikgazi Kayseri Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title