Haberler

Kardeşliğe Evet" İçin 850 Kilometre Yürüdüler

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri, 850 kilometre yol katederek Sakarya'ya ulaştı.

Ankara'dan 22 Şubat'ta "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü" başlatan Serüven Derneği üyeleri, 850 kilometre yol katederek Sakarya'ya ulaştı.

Dernek Başkanı Salim Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik yürüyüşün 34'üncü gününde Eskişehir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'den geçtiklerini, şu anda geri dönüş yolunda olduklarını söyledi.

Basının ve sosyal medyanın etkisiyle herkesin yürüyüşlerinden haberdar olduğunu, köylere girişte çok fazla durdurulmaya başlandıklarını anlatan Gören, kardeşlikten ötürü 'hayır' diyenleri dışlamamaları nedeniyle insanların kendilerine ayrı muhabbet beslediğini dile getirdi.

Yürüyüş boyunca "hayır"ı dinleyip "evet"i anlattıklarını vurgulayan Gören, "evet'i de insanı doğanın bir parçası olarak gördüğümüz için huzurun devamı adına bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Fakat özellikle muhatap olduğumuz vatandaşlarımızdaki talepleri, yine bu ülkenin insanlarıyla paylaşmak durumundayız. İnsanlar şunu söylüyorlar; 'Bu ülkede kardeşlik sokakta, caddede, köylerde, kasabalarda pekişir. İnsanlar takım elbiseleriyle yemekli toplantılarda 3-5 dakikalık konuşmalar, diyalog olmayan, tek taraflı iletişim metodolojileriyle gençlere ulaşılamadığından şikayet ediyorlar." diye konuştu.

Gören, ikna etmek ya da ikna olmak için yola çıkmadıklarına işaret ederek, "evet" veya "hayır ne olursa olsun, kardeşliğin ve diyaloğun geliştirilmesi gerektiğini insanlara göstermek istediklerini vurguladı.

Bu ülkede yaşanan çoğu sıkıntının iletişim kuramamaktan kaynaklandığını savunan Gören, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biri birini yanlış anladı, o yanlış anlayanlar şer odakları tarafından fırsat olarak kullanıldı, araya nifaklar ekildi. Biz bunlara karşı şiddetle yürüyoruz çünkü kardeşliğin kuralları vardır; dinlemek. ve biz 'evet' diyen insanlar olarak, 'hayır' diyenleri dinlemek zorundayız. 'Hayır' diyenler de 'evet' diyenleri dinlemek zorunda. Bu etkileşim ve kardeşlikle beraber bu ülkenin geleceğine bizim yaptığımız gibi aydınlıkla yürümek adına ant içmek zorundayız. Çünkü ister siyahi, ister beyaz, ister Alevi, ister farklı dinlerden olalım, hiç fark etmez. Normalde çadırlarda kalıyoruz, kahvehanelerde o kadar güzel muhabbetler yaptık ki, 20-30 kişi toplandık, bir tane hacı amcamız, 'Ben 'hayır' diyorum, hadi beni ikna et.' dedi. Biz diyoruz ki, 'Hacı amca, biz kimseyi ikna etmek zorunda değiliz, sadece sen beni, ben seni dinleyim.' Sonra muhabbet 5-6 saat sürüyor. ve insanlar diyor ki, 'Gelin evimizde konuk olun.' 'Hayır, biz kimsenin düzenini bozmayalım.' diyoruz. 'Tamam o zaman kahvehanede yatıyoruz.' diyorlar. İnsanlar bizimle beraber evlerinden yorganlarını getirip kahvehanelerde uyudular. Sabahleyin beraber kahvaltı yaptık. İşte aradığımız, özlediğimiz diyalog bu."

Yol boyunca başlarına ilginç olayların geldiğini, referandumda "hayır" oyu kullanacak bir kişinin "Davan için adım atıyorsun ya, emek gösteriyorsun ya, yukarısı otel, yemek yiyin konaklayın, misafirimsiniz." sözleriyle karşılaştıklarını aktaran Gören, "Hayır' diyen, 'evet' diyene sahip çıkabiliyor çünkü emek ve kardeşlik var. Onun için bu ülkeye mesajımız o, hayırcı, evetçi, laik, dinci, bütün 'cicu'lara karşıyız. Gönül diliyle konuşmak, bu ülkeye doğru adım atmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya da şu ana kadar 850 kilometreyi geride bıraktıklarını, Düzce ve Bolu'nun ardından başladıkları nokta olan Ankara'ya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne döneceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Sakarya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title