Haberler

Kalkınma Bakanı Doğan Eş Başkanları Ziyaret Etti

Güncelleme:

İdil'de HDP'nin Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Belediye Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti.

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP Grup Toplantısı'na katıldıktan sonra Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı, Bakan Doğan'ı, belediye protokol girişinde karşıladı. Ziyarette konuşan Eş Başkan Kışanak, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Zor bir dönemde önemli bir sorumluluk ile karşı karşıyasınız. Hükümette böylesi bir görevde yer almak, bu zor dönemde sorunlarımızın aşılması konusunda sorumluluk üstlenmek, bütün halkımız adına, bizler adına yapılmış bir çalışmadır, bunu böyle kabul ediyoruz" diye konuştu.

Doğan: Cizre'ye girişimize izin verilmedi

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ise, Cizre'de sokağa çıkma yasağının 8 gün uygulandığını hatırlatarak, partilerinin aldığı karar ile grup toplantısını Cizre'de yapmak istediklerini ancak, buna izin verilemediğini söyledi. "Bu demokrasi adına da büyük bir ayıp ve kazanımların da bir kaybı olarak değerlendiriyorum" diyen Doğan, "Ama Cizre halkının yalnız olmadığını, tüm Türkiye halklarının, inançlarının bir araya gelerek ortaya koyduğu tepkiden anlıyoruz" dedi. Vekillerle birlikte 3 günlük bir direniş ortaya koyduklarını söyleyen Doğan, bir koordinasyon merkezi kurduklarını, bu koordinasyon merkezinin Cizre halkı ve çevre halkı ile dayanışmayı sürdüreceğini kaydetti.

Barışı tesis etme tepkilerini önemsiyorum

"Burada söylemek istediğim en önemli husus; bu mücadele geleneğimiz ve direncimizi geliştirmek, tüm halklar ve inançlar anlamında yeni süreçte gerçek bir barışı tesis etmek için konulan tepkileri çok önemsiyorum. Sadece Kürt halkının burada ortaya koyduğu mücadele kendi anlamında belki değerlidir ama Türkiye halkları anlamında ise tüm inançlar ve halkların başta Cizre olmak üzere tüm bölge halkına karşı geliştirilen bu antidemokratik uygulamalara karşı bir direnç ortaya koymak lazım. Bu çok önemli" diye konuşan Doğan, başta Aleviler olmak üzere bu tepki çok ciddi bir şekilde dile getirildiğini söyledi.

Bu sürecin aşılması gerekiyor

Batıda terörize edilen olaylar karşısında halkı sağduyuya çağıran Doğan, şöyle konuştu:

"Bu sürecin aşılması gerekiyor. Bu da barışın tesisi için demokratik mücadele biçimlerinin tüm alanlarıyla kullanılması gerekiyor. Bu süreci de aşacağız. Çok kötü süreçler yaşadık. Bu akıl tutulmasına da eğer devlet bir son vermezse kendisi tutulacak" dedi. "Biz cumhuriyetin demokratikleşmesini isteyen Kürtler, özellikle eşit yurttaşlık temelinde mücadele veren bir mazlum halkız" diyen Doğan, bu en doğal bir mücadeleyi önüne koyan insanlara, 8 gündür su ve elektrik verilmediğini, insanların ölüme terk edildiğini söyledi. Doğan, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Kışanak: Demokrasi adına her şey tükeniyor

Eş Başkan Gültan Kışanak da, sivil toplum örgütleri ile hep beraber Cizre'deki direnişin yanında olduklarını belirterek, bunun bir insanlık direnişi olduğunu söyledi. Kışanak, Türkiye'de demokraside gelinen noktanın duvara dayandığını, bu direnişlerle mesafe açmaya çalıştıklarını ifade etti. Demokrasi adına her şeyin tükenmekte olduğuna dikkat çeken Kışanak, bunun Türkiye'nin kaybı olacağını kaydetti.

Konuşmalarından ardından Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Diyarbakır'ın eski el sanatlarından oluşan çini süslemeyi Bakan Doğan'a hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Müslüm Doğan Fırat Anlı Diyarbakır Cizre Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title