Haberler

İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen düzensiz göçmenler kurtarıldı

Güncelleme:

İzmir'in Seferihisar, Karaburun ve Foça ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 64 düzensiz göçmen kurtarıldı, Dikili açıklarında ise 16 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda göçmenler güvende.

İzmir'in Seferihisar, Karaburun ve Foça ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 64 düzensiz göçmen kurtarıldı, Dikili açıklarında ise 16 düzensiz göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Seferihisar ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Lastik bottaki Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildikleri anlaşılan 26 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Ekipler, Karaburun açıklarında da yine Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildikleri belirlenen 20 düzensiz göçmen ile Foça açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki 18 düzensiz göçmeni karaya çıkardı.

Dikili ilçesi açıklarında ise durdurulan lastik bottaki 16 düzensiz göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenlerin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Seferihisar Yunanistan Karaburun Dikili Göçmen İzmir Foça Foça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title