Haberler

İletişimliler Vakfı, 50. Yılını Dolduran Gazetecilere Ödül Verdi

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV), meslekte 50 yılını dolduran gazetecilere ödül verdi. Ödül töreninde konuşan gazeteci Orhan Uğuroğlu, 50 yıl boyunca gazetecilik yapmanın tutku ve hayat tarzı olduğunu belirtti.

(ANKARA) - Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV), meslekte 50 yılını dolduranlara ödül verdi. Ödül alan isimlerde yer alan gazeteci Orhan Uğuroğlu, "Kalemini kır, sakın satma" ilkesiyle 50 yıl gazetecilik yaptığını söyledi.

İLEV'in "Meslekte 50. Yıl Onur Günü" ödül töreni, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde yapıldı.

Törende konuşan İLEV Başkanı Ali İnandım, yapay zekanın gazeteciliğe karşı bir tehdit oluşturduğunu, teknolojik gelişmenin insanın tuzağı olmaması gerektiğini söyledi. İnandım, törenin amacının son 30 yılda azalan usta çırak ilişkisini yeniden canlandırmak olduğunu dile getirdi. Genç gazetecileri uyaran İnandım, "Dere, yatak değiştirir. Bunun farkına varmalısınız. Derenin kuruduğu tarafta kalmayın" dedi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Keskin de İnandım'a destek çıkarak, bir mesleğin varoluşunun ilk koşulunun ustaların varlığı olduğuna dikkati çekti.

Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener ise Gazeteciler Cemiyeti'nin gençlerle için dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Şener, gazeteceleri geçmişte öldürüldüğünü, tutuklandığını bugün de aynı sorunları yaşadığını söyledi.

Ödül alan gazetecilerden Orhan Uğuroğlu da gazeteciliğin bir tutku ve hayat tarzı olduğunu belirterek, "(Kalemini kır, sakın satma) sözüyle 50 yıl gazetecilik yaptım" diye konuştu.

Törende, Emin Koç, Emin Varol, Remzi Dilan ve Şefik Kahramankaplan'ın da aralarında bulunduğu meslekte 50 yılını dolduran gazetecilere ödülleri verildi. Gazeteciler Cemiyeti'i de katkılarından dolayı ödül aldı.

Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Ankara Medya Kültür Sanat Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title