Haberler

ÇANAKKALE-FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKAN YARDIMCISI MELHEM BUGÜN, GAZZE YENİ BİR ÇANAKKALE

Güncelleme:

FİLİSTİNLİ Alimler Heyeti, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Şahindere Şehitliği'ni ziyaret edip, Gazzeli şehitlerin bulunduğu mezarlığın önünde dua etti.

FİLİSTİNLİ Alimler Heyeti, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Şahindere Şehitliği'ni ziyaret edip, Gazzeli şehitlerin bulunduğu mezarlığın önünde dua etti. Filistin Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Mohammed Hammam Melhem, Bugün, Gazze yeni bir Çanakkale. Burada İngilizler, Fransızlar, Amerikanlar, o zaman saldırdığı gibi bugün de aynı ordu, aynı düşman Gazze için birleşmişler ve Gazze'yi yerle bir ediyorlar dedi.

Bir dizi programa katılmak için Çanakkale'ye gelen Filistinli Alimler Heyeti üyeleri; Irak Alimler Üyesi Hüseyin El-Düleymi, Yemen Alimler Üyesi Dr. Mücip el-Attab, Filistin Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Mohammed Hammam Melhem, Libya Alimler Üyesi Dr. Halifa El-Jray, Filistin İçin Ümmet Alimler Platformu Genel Sekreteri Muhammed Vali'den oluşan heyet, Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Şahindere Şehitliği'ni ziyaret etti. Heyete Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Eceabat Müftüsü Sinan Çetin de eşlik etti. İlk olarak Şahindere Şehitliği'ne gelen heyet, burada Prof. Dr. Nimetullah Akın'dan şehitlik hakkında bilgi aldı. Daha sonra Gazzeli şehitlerin bulunduğu mezarlığın önünde Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Irak Alimler Üyesi Hüseyin El-Düleymi tarafından şehitler, gaziler ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua okudu.

'BİR ŞUUR OLUŞTURMAK ÜZERE BURADA BULUNUYORUZ'

Filistin'de İsrail'in vahşet icra ettiğini söyleyen ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Ümmetin alimleri olarak bu vahşete 'Dur' diyebilmek, bununla ilgili bir şuur oluşturmak üzere burada bulunuyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi ve ÇOMÜ Doğu Batı Öğrenci Topluluğu olarak bu organizeyi gerçekleştirdik. Türkiye ve dünyada farklı bölgelerden alimlerimizle, Yemen'den, Libya'dan, Filistin'den, Suriye'den gelen alimlerimizle, burada 100 yıl önce yine vatan savunmasında canlarını feda etmiş; Gazzeli, Şamlı, Suriyeli şehitlerimizin huzurunda Fatiha okuyarak, Gazze için dualarımızı gönderiyoruz. İnşallah Rabb'im oradaki katliama, vahşete bir 'Dur' der. Bizleri de inşallah o vahşeti durdurmaya yardımcı kılar diye konuştu.

'İKİNCİ ÇANAKKALE'Yİ DE HATIRLATMAK ÜZERE BURADAYIZ'

Filistin Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Mohammed Hammam Melhem ise Burada 100 yıl önce yine ümmete yapılan bir saldırı karşısında, ümmetin her coğrafyasından; Filistin'den, Şam'dan ve dünyanın diğer her bölgesinden gelen mücahitlerin ümmeti koruduğu bir mekandayız. Bugün, Gazze yeni bir Çanakkale. Burada İngilizler, Fransızlar, Amerikanlar o zaman saldırdığı gibi bugün de aynı ordu, aynı düşman Gazze için birleşmişler ve Gazze'yi yerle bir ediyorlar. Gazze'yi tamamen tarumar ettiler. Orada Gazze'nin onurunu, namusunu, izzetini koruyan mücahitlerin gayretlerine ve çabalarına destek olmak ve ikinci Çanakkale'yi de hatırlatmak üzere buradayız. Osmanlı uzun bir süre İslam ümmetine liderlik, halifelik etti. O çerçevede İslam ümmeti, bir arada kaldı. Bugün de Çanakkale'de, bu Osmanlı'nın üzerine gelen düşman kuvvetlerinin yenildiği bu yerde, Osmanlı'nın ve ümmetin korumasına dikkat çekmek için buradayız. Aynı şey; bugün Gazze'de düşman birleşti. Bunu inşallah yine ümmet birleşerek, bu zulmün ve zorluğun altından kalkacaktır dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Filistin Eceabat Gazze Güncel Haberler

title