Haberler

Faili Meçhul Kurbanları, 19 Yıl Sonra Köylerine Defnedildi

Güncelleme:

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 19 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlenen kemikler, Mutki ilçesinde defnedildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faili meçhul cinayete kurban giden Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait kemikler, 19 yıl sonra ailelerine teslim edildi.

Kızıltepe'ye bağlı Yurderi köyünde yürütülen kazılarda ortaya çıkan kemikler, yakınlarından uzun yıllar haber alamayan Birlik ve Alabalık ailelerinden alınan örneklerle karşılaştırıldı.

Yapılan incelemede, 1995 yılında ortadan kaybolan Mutkili Zübeyir Birlik ve Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlenen kemikler, yakınları tarafından teslim alınarak ilçedeki aile mezarlığında defnedildi.

AİLELER BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDU

Faili meçhul cinayet sonucu kaybettikleri yakınlarına ait kemikleri 19 yıl sonra toprağa veren aileler, büyük üzüntü yaşadı.

Mutki'de, faili meçhul cinayet sonucu babasını, iki ağabeyini ve bir yakınını kaybeden Çetin Birlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1991 yılında "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 3,5 yıl cezaevinde kalan ağabeyi Kemal Birlik ile akrabası Zeki Alabalık'ın 29 Mart 1995 yılında tahliye edildiğini belirtti.

Tahliye olan Birlik ve Alabalık'ı getirmek için Mardin'in Kızıltepe ilçesine giden babası Abdülbaki Birlik ile büyük ağabeyi Zübeyir Birlik'in de ortadan kaybolduğunu anlatan Çetin Birlik, tüm girişimlerine rağmen 4 kişiden bir daha haber alamadıklarını ifade etti.

DNA TESTİ YAPILDI

Birlik, gerekli yerlere defalarca müracaat etmelerine rağmen hiçbir sonuç elde edemediklerine değinerek, şöyle konuştu:

"2008 yılında Kızıltepe'nin bir köyünde yapılan kazıda cesetlere rastlandı. Yapılan testler bizden alınan örneklerle uyuşmadı. En son Yurderi köyünde yaşayan vatandaşlar, bize köyün yakınındaki bir kuyuya insanların atıldığını, buluntuların yakınlarımıza ait olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Kızıltepe Savcılığı'na müracaat ettik ve ilçeye bağlı Yurderi köyünde kazı yapıldı. Buradaki kazıda kemikler çıktı. Yapılan DNA testi sonucu çıkan kemiklerin ağabeyim Zübeyir'e ve yakınımız Zeki Alabalık'a ait olduğu belirlendi. Adli Tıp Kurumundan aldığımız kemikleri, Mutki'deki aile mezarlığına defnettik."

"OLAY 1995 YILINDA OLDU, AĞABEYİMİN KALINTILARINA 2013 YILINDA ULAŞABİLDİK"

DNA testinin ardından Kızıltepe Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Birlik, "Olay 1995 yılında oldu, ağabeyimin kalıntılarına 2013 yılında ulaşabildik. Fakat babam ve diğer ağabeyimin kemiklerine henüz ulaşamadık. Onların kalıntısına da ulaşmak için ömrüm yettiğince çaba göstereceğim" dedi.

"Ülkede demokrasi ve kardeşlik tesis edilmediği, insanları katledenler hesap vermediği sürece çözüm sürecinin gerçekleşebileceğine inanmıyorum" diyen Birlik, çözüm sürecinin ilerlemesi ve adaletin işleyebilmesi için suçluların yargılanması ve binlerce faili meçhulün aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.

Birlik, ağabeyinin kemiklerini defnettikleri yere anıt mezar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Mardin Mutki Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500

Yorumlar (4)

71:

sarı yeşil kırmızı bağlayan vatan hainleri

7
13
yanıtYanıtla
muromobilWeb@haberler.com:

Başçalan seni Allaha havale ediyorum

10
1
yanıtYanıtla
SAMSUN LU:

ELLERİN DEN ÖPİM KİM YAPTIYSA ALLAH RAZI OLSUN

3
5
yanıtYanıtla
silvia:

pkk. . da. . dünyanın. . insanını. . öldürdü. . askere. . ekmek. . götürüye. . diye. . 24. . yaşında. . gençi, , öldürdü.

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title