Haberler

Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 3 bin 224 kadın için zeytin fidanı dikildi

Güncelleme:

Fidan dikim alanı Dikim hazırlıkları Fidanların getirilmesi Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven'in konuşması Emine Bulut'un kardeşi Bekir Bulut'un konuşması Şule Çet'in babasının konuşması Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların yakınlarının konuşması Kadına Yönelik Şiddete Karşı...

Fidan dikim alanı

Dikim hazırlıkları

Fidanların getirilmesi

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven'in konuşması

Emine Bulut'un kardeşi Bekir Bulut'un konuşması

Şule Çet'in babasının konuşması

Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların yakınlarının konuşması

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

HATAY - Hatay'da Arsuz ilçesinde Yollarda Sevgi Dağıtanlar Derneği (YOLSEVDER), Arsuz Gönüllüleri Derneği ve Arsuz Belediyesince şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 3 bin 224 kadın için zeytin fidanı dikildi.

Kurtbağı Mahallesi'ndeki fidan dikim etkinliğinde konuşan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, günün önemine işaret etti.

Şiddete maruz kalan kadınlar adına belediye olarak 22 dönüm arazi tahsis ettiklerini dile getiren Güven, buraya her bir kadın için zeytin ağacı dikeceklerini belirtti.

Güven, kadına yönelik şiddetin insanlık ayıbı olduğunu ifade ederek şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlara rahmet diledi.

YOLSEVDER Başkanı Gölge Kaya da şiddet görerek hayatını kaybeden kadınların isimlerini yaşatmak için bu projeyi başlattıklarını vurguladı.

Bu kapsamda hayatını kaybeden kadınların aileleriyle birlikte buraya geldiklerini aktaran Kaya, şiddet sonucu vefat etmiş 3 bin 224 kadın için fidan dikeceklerini belirtti.

Kaya, kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.

Eski kocasının öldürdüğü Emine Bulut'un kardeşi Bekir Bulut ise Kırıkkale'den etkinliğe katılmak için geldiklerini söyledi.

Kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyen Bulut, emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından aileler dernek üyeleri ve belediye görevlileriyle birlikte hayatını kaybeden kadınlar adına fidan dikti.

Etkinliğe, Emine Bulut, Şule Çet, Ceren Özdemir ve Dilek Bakımcı'nın aileleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Eskişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title