Haberler

Elbistan'da enkaz kaldırma çalışması; 1 gün önceden depremzedelere duyuruluyor

Güncelleme:

KAHRAMANMARAŞ'ta ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da, enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

KAHRAMANMARAŞ'ta ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da, enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. İlçeye koordinatör vali olarak atanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Enkazı kaldırılacak olan binayı, komisyonumuz 1 gün öncesinden vatandaşa duyuruyor. Vatandaşlarımız gerekirse, durup eşyalarını alıyor. Tüm süreçleri adım adım vatandaşlara duyuruyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da 924 kişi hayatını kaybetti, bin 825 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 4 gün önce başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, molozların bırakılması için de Çiçek Mahallesi'ndeki Hazine arazisi boşaltılıyor. Elbistan'a koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, son duruma ilişkin bilgi verdi. Vali Aydoğdu, "Bir taraftan acılarımızı yaşarken diğer taraftan hayatı normalleştirmemiz gerekiyor. Onun için Elbistan'da var gücümüzle çalışıyoruz. Burada görünmeyen çok kahramanımız var. 10'un üzerinde mülki idare amiri ve kaymakamlarımız var. Birçok ilden yetkililer, burada görev yapıyor. Geceli-gündüzlü vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Elbistan'da yaraların sarıldığını görmek istiyoruz. Bunun verdiği mutluluk, hepimize yetecek" dedi.

'TÜM SÜREÇLERİ ADIM ADIM DUYURUYORUZ'

Enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin konuşan Vali Aydoğdu, "İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile enkazı götürdüğümüz yerleri, kolluk kuvvetleri muhafaza edecek. Sonrasında onlar ayrıştırılacak. Bunların hepsinin prosedürü elimizde var. Yapacağımız tüm işlerin kısa, orta ve uzun vadede süreç yönetimi belirleniyor. Arkadaşlarımız da hızlı bir şekilde konum alıyor. Enkazı kaldırılacak olan binayı, komisyonumuz 1 gün öncesinden vatandaşa duyuruyor. Vatandaşlarımız gerekirse, durup eşyalarını alıyor. Tüm süreçleri adım adım vatandaşlara duyuruyoruz" diye konuştu.

'YARALARI HIZLI BİR ŞEKİLDE SARACAĞIZ'

El birliği ile şehri kalkındıracaklarını anlatan Vali Aydoğdu, "Devletimiz, güçlü bir devlet. Bu anlamda yapılması gereken her şeyi devlet yapıyor. Bizim yapmamız gereken birbirimize yardımcı olmak. El birliği ile bu şehri ayağa kaldırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden itibaren bize çok yardım ettiler ve samimi davrandılar. Biz de onların samimiyetini gördük. Elimizden geldiği kadarıyla bu yaraları hızlı bir şekilde saracağız" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title