Haberler

El Nusra, Sınırı ÖSO'ya Bıraktı

Güncelleme:

ABD'nin hava saldırılarının ardından El Nusra Cephesi'nin Türkiye sınırındaki yerlerden çekilmeye başladığı ileri sürüldü.

Son zamanlarda ABD'nin hava saldırılarını sıklaştırmasının ardından El Nusra Cephesi'nin Türkiye sınırındaki yerlerden çekilmeye başladığı öne sürüldü.

El Nusra'dan boşaltılan yerlere ise Şam Cephesi'yle birlikte Ahraru'ş Şam'a bağlı milislerin konuşlandığı söyleniyor.

MİLİSLERİ GERİ ÇEKİYOR

Geçtiğimiz hafta ABD ve Türkiye tarafından eğitilen ılımlı muhalifleri rehin alan El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi'nin beklenmeyen bir hareketlilik içine girdiği öne sürülüyor. Henüz El Nusra'ya bağlı kaynaklar tarafından doğrulanmayan iddiaya göre örgüt, bir süredir Türkiye sınırında elinde bulundurduğu köylerdeki milislerini geri çekiyor. Örgütün çekildiği köyler Halep'in kuzey kırsalında, Türkiye sınır hattında bulunuyor.

ÖSO YERLEŞİYOR

El Nusra'nın çatışmadan çekildiği köylere ise terör örgütü IŞİD'e karşı bir büyük saldırıya hazırlanan ÖSO'ya (Özgür Suriye Ordusu) bağlı gruplar konuşlanıyor. El Nusra'dan boşalan köylere Şam Cephesi'yle birlikte Ahraru'ş Şam'a bağlı milislerin dışında, Hareket-i Nurettin Zengi, Liva El Fetih, Ceyşul Mücahidin, Suvvar Şam ve Türkmen Liva Sultan Murat grubunun yerleştiği belirtildi. Liva Sultan Murat Komutanı Yusuf Salih, Türkiye sınırında yer alan Harcele köyünden El Nusra Cephesi'ne bağlı grupların tamamen çıktığını, Kefergan, Havar ve Delha köylerinden ise çıkma hazırlığı yaptığını öne sürdü.

GÜVENLİ BÖLGE HAZIRLIĞI

ÖSO'ya bağlı bölgedeki pek çok örgütün de IŞİD'e karşı kapsamlı bir harekât hazırlığında olduğu da söyleniyor. Bölgedeki hareketliliğin, Türkiye ile ABD'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturma planıyla bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Salih, "İŞİD'e karşı başlatılacak operasyonda ilk hedefimiz Türkmen Barak, Aktarin, Rael ve Çobanbey kasabalarını ele geçirmek." dedi.

"TÜRKİYE İKNA ETTİ"

Usama Bin Ladin'in kuryeliğini yapan Ebu Halid es-Suri tarafından kurulan Ahraru'ş Şam, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun yürüttüğü savaşa katılabileceklerinin sinyalini vermişti. Türkiye'nin de örgütün bu operasyonlarda yer alması konusunda ABD'yi ikna ettiği iddiaları gündeme gelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

El Nusra Türkiye Suriye Şam Politika Dünya Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500

Yorumlar (31)

Ciwan:

Bu kafir islam dusmani örgutler halka eziyeten baska birsey degil insanligin tek kurtulusu ypg ypj dir halktan yana olan insanlik dusmani vahsi bu örgutlere karsi halki koruyan ypglilerdir rabbim onlara guc veriyor zaten insan olan anlar

14
46
yanıtYanıtla
Gümüş Asker kürt Milliyetçi:

ypg ypj onlardan kalır yanı yoktur emin ol

yanıt5
yanıt2
ebu ali:

emperyalizm karşıtı. Marksist sol ypg-pkk. Siz gökyüzündeki abd uçaklarına tapının. Biji obama diye solculuk taslayin. hem kürt faşisti, hem solcu, hem abd yalakasi. Sizin bayrağıniz bile belli değilki.

yanıt3
yanıt0
Taner Mobil-IOS:

Ypg oraya yerleşecek

17
41
yanıtYanıtla
terore ölümm:

ypg bı yere yerlesemez bır gemının ıcındekı fare gıbı ortada dolanır cunkı adamlarda yurek yok gerılla savası yapamazlar yerlerı yurtları olsa yok olcaklarını bılırler onun ıcın arkadan vurur kacarlar arkadas

yanıt49
yanıt10
dr:

DÜNYADA ypg gibi cesur ve savaş çı yok

yanıt7
yanıt26
Kahireli:

Erdogan pesmergeyi gonermeseydi. gorurudum ypg cesurlugunu arik cocuk bezi bulamazdiniz altiniza baglamaya.

yanıt12
yanıt1
pyd haktan yanadir:

Kendi topraklarinda kendileri icin savasiyorlar..bunlara terorist diyecek kadar alcak insanlar var bu ulkede

11
33
yanıtYanıtla
Halil sert:

Ne zamandan beri Müslüman Toprakları Marksist PKK nın oldu

yanıt72
yanıt7
Hasan gül:

Hepsi terörist orasi ismanli topragi kürtleri yedirmegiz

yanıt0
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title