Haberler

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Güncelleme:

Rekabet Kurumu, rekabet kurallarını ihlal ettiği belirlenen Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç gibi ünlü beyaz et firmalarına 1,2 milyar lira idari para cezası uyguladı. Konuyla ilgili konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, sektördeki firmaların vatandaşların refah kaybına yol açan rekabete aykırı faaliyetlerden uzak durmamaları halinde ağır para cezalarıyla karşılaşacaklarını söyledi.

Rekabet Kurumu'nun, et piyasasında fahiş fiyat uygulayan işletmelerle ilgili incelemesinde yeni bir gelişme yaşandı. Rekabete aykırı davrandığı tespit edilen Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç firmalarıyla ilgili yürütülen soruşturmada uzlaşma başvurusu sonucunda1,2 milyar lira idari para cezası uygulandı.

REKABET KURUMU BAŞKANI SORUŞTURULAN FİRMALARI TEK TEK SAYDI

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kurumun beyaz et sektöründe yürüttüğü soruşturmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Beyaz ve kırmızı et piyasalarına yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Küle, "Rekabete aykırı uygulamaları tespit edilen firmalara Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ağır idari para cezaları uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Küle, beyaz et piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik 4 ayrı soruşturma açtıklarını anımsatarak şöyle devam etti: "Bu soruşturmalardan en kapsamlı olanı, rekabete hassas bilgi değişimi yoluyla Kanunumuzun ilgili maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ (Lezita), As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ (As Ofis), Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ (Banvit), Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ (Beypiliç), CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ (CP), Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ (Erpiliç), Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ (Gedik), Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ (Hastavuk), Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ (Keskinoğlu) ve Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ (Şenpiliç) ünvanlı 10 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmamızdır. Lezita hakkında ayrıca nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de soruşturma yürüttük."

4 FİRMAYA 1.2 MİLYAR TL CEZA

Soruşturma süreçleri devam eden Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç'in uzlaşma başvurusunda bulunduğunu belirten Küle, "Uzlaşma süreci sonunda ihlali kabul eden söz konusu 4 üreticiye yaklaşık 1,2 milyar lira idari para cezası uyguladık ve bu teşebbüsler bakımından soruşturma sonlandı." ifadesini kullandı.

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

FİRMALARI UYARDI

Küle, soruşturmada uzlaşma süreci devam eden teşebbüslerin de bulunduğuna ve süreç sonucunda verilen para cezasının artabileceğine dikkati çekerek "Beyaz ve kırmızı et piyasalarına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Bu pazarlarda faaliyet gösteren firmaların, vatandaşlarımızın refah kaybına yol açan rekabete aykırı her türlü faaliyetten uzak durmasını, aksi halde ağır idari para cezaları ile karşı karşıya kalacaklarını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Keskinoğlu Beypiliç Şenpiliç Refah Beypi Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (27)

Halil null:

eee sonra vatandaş a misliyle zam olarak geri dönecek. Devlet bu cezaların hepsini bize kesiyor da kimsenin umrunda değil. Biz sustukça bize haktır.

161
99
yanıtYanıtla
Gerçekler Acıdır:

Denetlede itiraz, denetlemese itiraz. Soruştursa itiraz, soruşturmasa itiraz. Ceza kesse istiraz, kesmese yine itiraz. Hep itiraz, hep bir beğenmeme hep bir şikayet. Devlet kanunları uygulamakla yükümlüdür. Ne yapsaydı, adamların anlaşarak fiyatları şişirmesine göz mü yumsaydı. Bir şeyden de memnun olun ya hu.

yanıt256
yanıt43
atilla çekiç:

gerçekler sen işin hangi boyutundasın. vergiler mazot kiralar personel ücretleri sgk prmleri türlü türlü giderleri esnaf mı yapıyor. euro dolar ile iş yapmıyorum bana ne diyenlerden misin

yanıt24
yanıt47
Halil null:

Ben dedim mi denetlenmesin tabi ki denetlensin fakat üstüne niye zam koyuyorlar bunu açıklasın lar. Özellikle cezalardan sonra

yanıt14
yanıt15
Perwer:

Evet gerçekler acıdır, devlet ceza kesiyor ancak bir süre sonra kapalı kapılar ardında bu cezaların tamamı siliniyor. Vatandaşın olumlu yönde etkilenmediği göz boyama amaçlı cezalar ne işe yarıyor?

yanıt18
yanıt21
UMUT YOLCUSU:

BENDE DİYORUM BUGÜN TAVUĞA NEDEN ZAM GELDİ...

85
32
yanıtYanıtla
Murat Erzine:

Fiatlarda hiç bir gerileme yok aksine yükseliş var

87
13
yanıtYanıtla
Ömer Can:

bir hafta et yiyilmesin bak fiyatlar nasıl düşer

yanıt8
yanıt5
Sezer Atalay:

vatandaşı darlayacağınıza bunları sıkıştırın güzel uygulama

64
4
yanıtYanıtla
Mengele:

Eyvah eyvah 1,2 milyar lira sirtimizdan cikacsk

48
13
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title