Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

BAŞBAKAN YILDIRIM, STK'LARLA BULUŞMA TOPLANTISINDA HDP'Yİ ELEŞTİRDİBAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kayseri mitinginin ardından Kayseri Valiliğinin düzenlediği STK'larla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'yi de eleştirerek, "Bugün terörün sultasına giren parti, orada sokaklarda dolaşamıyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM, STK'LARLA BULUŞMA TOPLANTISINDA HDP'Yİ ELEŞTİRDİ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kayseri mitinginin ardından Kayseri Valiliğinin düzenlediği STK'larla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'yi de eleştirerek, "Bugün terörün sultasına giren parti, orada sokaklarda dolaşamıyor. Ama, bunu burada bırakamayız. Asla ve asla hiçbir vatandaşımızı terörün insafına bırakamayız. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Zaza, kimimiz Alevi, kimimiz Caferi, hepimizin ortak bir bayrağımız var ve hepimizin gurur duyacağı bir Türkiyemiz var. Bu vatanda, hep birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi. 14 yıldır halkın güvenini kazandıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "81 vilayetimiz bizimle beraberdi. Hemşehriniz Abdullah Gül bizimle beraberdi. Sayın Gül, AK Parti iktidarında Başbakanlık yaptı, Cumhurbaşkanlığı, yol arkadaşlığı yaptı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Getirdiğimiz anayasa değişikliği niye bu kadar ilgi görüyor? Bu sefer milletin hakemliğine gidiyoruz. Bu değişikliğin önemi nereden geliyor? Bütün vesayetleri kaldırıyoruz. Adına vesayet derseniz, tek vesayet sahibi, tek patron millet oluyor. Bu değişiklikte seçimi yapıyorsunuz, sonra hükümet kuruluyor ve hizmetler başlıyor. Kayserili mesarifi sevmez. Yazın sandık, kışın sandık yok artık. Bir seferde 2 sandık gelecek ve orada sizi yönetenleri siz seçeceksiniz. İktidar garanti, seçim oldu, sandıklar açıldı, yüzde 51 alan iktidar oluyor. Beş sene sen sağ ben selamet." dedi.

"HÜKÜMETİ MİLLET KURUYOR, GENSORUYU KİME VERİYORSUN?"

Anayasa değişikliğiyle meclisin etkisiz hale getirildiği şeklinde eleştiriler yapıldığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunlar da külliyen yanlış. Yok böyle bir şey. Değişiklikle, milletvekillerinin etkinliği, özgüveni daha çok artıyor. Bugünkü sistemde iktidar olursanız, iktidar milletvekilleri ve hükümet kanun çıkarıyor. Ama yeni sistemde, milletvekilleri kendileri kanun teklifi sunuyor. Aynı şekilde meclisin denetim yetkisi azalmıyor bilakis daha çok artıyor. Yazılı soru var, yazılı soruyu 15 gün içerisinde yanıtlama zorunluluğu var. Gensoru ve güvenoyu yok diyorlar. Kardeşim millet güven oyunu veriyor. Hükümeti millet kuruyor. Gensoruyu kime veriyorsun? Yetmedi, meclis soruşturması var. Cumhurbaşkanı bakanları, milletvekillerini yargılayabiliyor. Bunların anayasayı okudukları falan yok. Hakikaten okumuyorlar. Ömür boyu koruma var diyorlar. Böyle bir şey yok. Görev süresi bitince, vatandaş gibi bir suçlama varsa, burada belirli kurallar var. Mevcut sistemde, bir bakanın herhangi bir suçu varsa, meclise geliyor, belli bir oyu alınca komisyona gidiyor, orada görüşülüyor, genel kurula geliyor orada görüşülüyor, ondan sonra yargılanabiliyor. Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı vatana ihanetten başka bir suçtan yargılanamıyor. O zaman da mevcut milletvekillerinin dörtte üçünün oyu gerekiyor. Yeni sistemde suçlamaları olabildiğince artırıyoruz, yargılanma için milletvekili sayısını azaltıyoruz. Cumhurbaşkanı, siyasi, hukuki, cezai sorumluluk da var. Şu anda Cumhurbaşkanının yetkileri neyse, yeni düzenlemede de aynısı var."

Başbakan Yıldırım, geaçmiş yıllardaki iktidarlara değinerek, "İki irade olunca tartışmalar oluyor. Çok partili hayatta, Adnan Menderes ve Celal Bayar bile anlaşamadı. Ne oldu? Sonunda darbe oldu. Ondan sonra kayıp yıllar, Türkiye 1950-1960 yılları arası dünya ortalamasının 2 katı büyüdü ama 60-70 arası dünya ortalamasının yarısı kadar büyüyemedi. Rahmetli Özal'la Demirel arasında yaşananlar, Demirel'le Çiller arasındaki yaşananlar, Özal'a Akbulut arasında yaşananlar. Sonra 2001 krizi yaşandı. Sezer, anayasa kitapçığı fırlattı, Türkiye milli gelir olarak yüzde 26 geriye gitti. Zayıf iktidarların Türkiye'ye neler kaybettirdiğini görüyorsunuz. Mehter bile değil, mehter 2 ileri bir geri gider, bunlar bir ileri iki geri gitti" diye konuştu.

"CHP KUZU OLDU"

Konuşmasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, (Binali Beyin makamı için hayır diyoruz) diyor. CHP'ye bir haller oldu. Kuzu oldular kuzu. Minibüsçülerle oturuyor, hatlarınız elinizden alınacak, muhtarlarla oturuyor, muhtarlığınız elinizden alınacak diyor. Ana muhalefet sorumluluk gerektirir. Anamuhalefet partisinin korku ve umutsuzluk verme hakkı yok. Yeni bir ufuk verecek, umut verecek. HPD'nin koluna girmiş, hayır kampanyası yapıyor. HDP'nin mayası belli. (Arkamızda Kandil var) dediler, kendi iradelerini muhafaza edemediler. Şimdi bir de tek adamlık diyorlar. Ben anlamadım, 2 cumhurbaşkanı, 2 belediye başkanı mı seçeceğiz. CHP liderini bir eş başkanlık merakı sardı. Sandıkta ya hükümetini alıp gidiyorsun ya da dersini alıp gidiyorsun. Başka bir alternatif yok" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişiklik teklifinde bulunan bir başka konunun da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin seçimiyle ilgili olduğunu bildiren Yıldırım, "Şimdiki sistemde, HSYK'nın 7 üyesini, yargı üyeleri kendi aralarında seçiyorlar, 12 bin kişi oy kullanıyor. Sonra da birbirlerine düşüyor, kanlı bıçaklı oluyorlar. Bu yanlış bir şeydi. Bu seçimi aldık, milletin seçtiği milletvekillerinin olduğu meclise verdik. Buna karşı çıkıyorlar. Bunların millete güvenleri yok. Bunların kafalarında vesayet var" dedi.

"BU SİSTEMDE SÜREKLİ KOŞU, SÜREKLİ BÜYÜME VAR"

Başbakan Binalı Yıldırım, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi gördü. Bizimle birlikte bu değişikliğe destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Hangi partiye gönül veriyorsunuz, başım üstüne ama Türkiye'nin geleceği noktasında kararımız tek olmalı" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından Erkilet Havaalanı'na geçerek,özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜLER CANLI OLARAK VERİLDİ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

-Genel ve detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

================================

CHP'li İnce: Sana ödediğim yüzde 2'lik TRT payım haram zıkkım olsun

HP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı devletin uçağını, metrosunu, TRT'sini kullanıyor. TRT'ye hepimiz TRT payı ödüyoruz. TRT'de beni görüyor musunuz? Bu 71'inci mitingim 46'ıncı vilayet. TRT'de bir kere haber olmuyoruz. Neden çünkü evet diyenleri haber yapıyor. Ulan babanızın çiftliği mi TRT. Ben Bafra'dan TRT'ye sesleniyorum. Sana ödediğim yüzde 2'lik TRT payım haram zıkkım olsun" dedi.

Partisinin Samsun'un Bafra İlçesi'nde düzenlediği mitinge halka hitap eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, "Cumhurbaşkanı devletin uçağını, metrosunu, TRT'sini kullanıyor. TRT'ye hepimiz TRT payı ödüyoruz. TRT'de beni görüyor musunuz? Bu 71'inci mitingim 46'inci vilayet. TRT'de bir kere haber olmuyoruz. Neden çünkü evet diyenleri haber yapıyor. Ulan babanızın çiftliği mi TRT. Ben Bafra'dan TRT'ye sesleniyorum. Sana ödediğim yüzde ikilik TRT payım haram zıkkım olsun. Eğer bu TRT yöneticilerini yargılarken anayasadaki tarafsızlık ilkesine uymadıkları için onları yargılarken TRT'den canlı yayın yapacağız hiç merak etmeyin" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dünkü açıklamasında 'FETÖ'nün siyasi ayağı yok' dediğini söyleyen İnce, "Ne diyordu geçmişte bizi kandıramazsınız. Sonra rabbim bizi affetsin, kandırıldık. FETÖ'cü general var mı? FETÖ'cü savcı, hakim, öğretmen, polis, baklavacı, davulcu, zurnacı hepsi var. Bir tek FETÖ'cü milletvekili yok öylemi. Şimdi bunlar tutturmuşlar Tayyip Erdoğan'a gazilik ünvanı vereceklermiş. Atatürk'e gazilik unvanı ne zaman verdiler. Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra. Biz bir şartla evet oyu veririz. Önce FETÖ'ye 17 üniversite kurdurdular mı? Sonra FETÖ'cü vali yaptılar mı? Önce Recep Tayyip Erdoğan'a FETÖ'ye hizmetlerinden dolayı bir madalya versinler. Gazilik unvanı istiyorsa kendisi bir meydan muharebesi kazanmadı. Ama beygirden düştüğü için istiyorsa veririz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin konuşması

-Mitingden detaylar

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),

===================================

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

KARAMAN'da virajlı yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 19.00 sıralarında Karaman- Dereköy yolunun 6'ncı kilometresinde meydana geldi. 33 yaşındaki Mustafa Gül yönetimindeki 70 ED 972 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün virajı alamaması nedeniyle kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Gül yaralanırken, araçtan yaklaşık 15 metre uzağa savrulan arkadaşı 39 yaşındaki Cem Güley, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Gül, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi duyup, kaza yerine gelen Güley'in yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

kaza yerinden detay

cesetten detay

yakınlarının sinir krizi geçirmesi

genel ve detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,

==============================

Kastamonu'daki orman yangını söndürülmeye çalışılıyor

KASTAMONU'da ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan ormanı yangını devam ederken arazinin dik ve yamaçlı olması ekiplerin müdahalesini güçleştirdi.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Hacı İlyas Köyü mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı başlayan yangının ardından dumanları fark eden köylüler itfaiyeye haber verdi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede yayılırken olay yerine Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden ekipler ve arazözler sevk edildi. Yangının etkili olduğu alanın dik ve yamaçlı olması ekiplere zor anlar yaşattı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması devam ederken yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının geniş bir alanda etkili olduğu öğrenildi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi'ne bağlı Bekdemirekşi Köyü'nde öğle saatlerinde meydana gelen orman bir başka yangının da ise yaklaşık 2 hektarlık alan kül oldu.

Haber: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

===========================

Bakan Çelik: Hükümet kurmak için yüzde 50'den fazlası gerekecek

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da yaptığı konuşmasında, "Milletin mührü sandığa ne kadar kuvvetli vurulursa Türkiye'nin gücü de o kadar büyük olur. Artık hükümet kurmak için yüzde 50'den fazlası gerecek" dedi.

Partisinin merkez Seyhan İlçesi'nde düzenlenen mitingde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle koalisyonların geride kalacağını söyledi. Bakan Çelik, "Milletin mührü sandığa ne kadar kuvvetli vurulursa Türkiye'nin gücü de o kadar büyük olur. Dolayısıyla, yüzde 10'la, yüzde 20'yle, yüzde 30'la 3-4 partinin hükümet kurduğu koalisyon dönemlerini geride bırakıyoruz. Artık hükümet kurmak için yüzde 50'den fazlası gerecek. Yani, milletin mührünün daha da kuvvetlendiği bir döneme gireceğiz. Milletin yetkisinin daha da kuvvetlendiği döneme gireceğiz" dedi. Yeni sistemle rejimin değişmeyeceğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

"27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat bir rejim değişikliğiydi. Bütün bu rejim değişikliklerine kimlerin, hangi çevrelerin destek verdiği biliniyor. Bugün rejimin teminatı halktır, milli iradedir, cumhurun kendisidir. Cumhuriyeti koruyan cumhurdur, 15 Temmuz gecesinde de bunu gördük. Dolayısıyla rejim değişikliğinden bahsedenler, bu sistem değişikliğine iftira atanlar, rejimi en çok istismar edenlerdir, rejime en çok zarar verenlerdir."

Bakan Çelik daha sonra merkez Sarıçam İlçesi'ne giderek halka seslendi. Adana'da büyük oranda evet oyları çıkacağını söyleyen Bakan Çelik, konuşmasının ardından alandaki çocuklara top dağıttı.

Haber: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=======================

Bu proje Kocaali Sahili'ne canlılık katacak

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaali İlçesindeki Karadeniz sahiline yapılacak olan sosyal tesis projesi İlçenin sahiline canlılık katacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaali'yi farklılık katacak Karadeniz sahilindeki proje olan Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri'nin ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda yapılan ihalenin komisyon başkanlığını Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Ören üstlendi.

4 firmanın teklif sunduğu ihalenin ardından açıklamalarda bulunan Ören, "Büyükşehir Belediyemizin hizmet çalışmaları ilçelerimize değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocaali'nin sahilini güzelleştirmek ve Kocaali'ye yeni bir yaşam merkezi kazandırmak için proje çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Bugün de ihalemizi yaptık. Komisyonumuz 2. toplantısında gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra sonuçları kamuoyuna duyuracak. Kocaalili vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kocaali'de inşa edilecek Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri için ihaleye katılan firmalar ihale komisyonuna farklı teklifler sundu.İhaleye giren şirketlerden Serhat Türkmen İş Ortaklığındaki El-Mas Yapı Müh. LTD Şti. 10.930.000 TL, Surtaş Madencilik İnş. Taah. Nak. San. Tic. A.Ş. 8.594.000 TL, Serkan Kıyatsıl Gök-Ser İnş. 8.519.000 TL ve Mira Yapı San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. 7.773.323,23 TL'lik teklif sundu.

Yapılacak olan sosyal alanda havuz, spor alanları, park alanları, kafe ve yeşil alanlar bulunuyor.

Haber: Azim ÇELİK/AOAPAZARI(Sakarya)

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Kocaali Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title