Haberler

Çin Gülü Türü Rosa lucidissima Guizhou Eyaletinde Keşfedildi

Güncelleme:

Çinli araştırmacılar, Guizhou eyaletinde nesli kritik düzeyde tükenme tehlikesi altında olan Rosa lucidissima bitkisini keşfetti. Bu keşif, güllerin kökeni ve evrimi hakkında bilgi sağlayabilir.

GUİYANG, 13 Mayıs (Xinhua) -- Çinli araştırmacılar, ülkenin güneybatısındaki Guizhou eyaletinde nesli kritik düzeyde tükenme tehlikesi altında olan ve Çin gülü olarak bilinen Rosa chinensis türüne ait Rosa lucidissima bitkisini tespit etti.

Foding Dağı Doğa Koruma Alanı idaresi ve Guizhou Üniversitesi Orman Fakültesi'nden ortak bir keşif ekibi, söz konusu türü ilk olarak Shiqian ilçesindeki Foding Dağı Doğa Koruma Alanı'nda keşfetti.

Guizhou Üniversitesi Orman Fakültesi'nden ekip üyesi Wu Xu, "Nisan ayında yaptığımız bir saha araştırmasında, deniz seviyesinden yaklaşık 700 metre yükseklikte dört adet Rosa lucidissima bitkisi tespit ettik. Güller, dallarından sarkan göz alıcı kırmızı çiçekleriyle ağaçlara sarılmıştı" dedi.

Çin'e özgü endemik bir tür olan Rosa lucidissima, ülkenin güneyinde ve iç kesimlerinde düzensiz bir dağılım gösteriyor. Vahşi doğadaki popülasyonu son derece nadir olan Rosa lucidissima, nesli kritik tehlike altında bulunan bir tür olarak Çin'in biyoçeşitlilik kırmızı listesinde yer alıyor.

Botanik uzmanları, ulusal ikinci sınıf koruma altındaki yabani bitki türünün, Çin gülünün ilkel formu olduğunu düşünüyor. Bu tür üzerinde yapılacak çalışmalar, gül bitkilerinin kökeni ve evrimi hakkında fikir verebilir ve güllerin genetik ıslahı ile ekolojik koruma için önemli bir referans sağlayabilir.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Guizhou Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title