Haberler

Çin Büyükelçisi Hongyang: Çin ile Türkiye Arasındaki İlişkileri Geliştirmek İstiyoruz

Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA) ÇİN Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Kayseri'de, Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA) ÇİN Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Kayseri'de, Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Hongyang, "Türkiye ile Çin arasındaki dosthane ilişkileri geliştirmek istiyoruz" dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, konuk Büyükelçi Hongyang'ı, Valilik girişinde karşıladı. Kamçı, Büyükelçi Hongyang'ı Kayseri'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çin ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaret de ilişkilerin gelişmesinde önemli bir yer alacaktır" diye konuştu. Konuşmasından önce Valilik Şeref Defterini imzalayan konuk Büyükelçi Hongyang da, kalabalık bir heyetle Kayseri'ye geldiklerini bildirdi. Büyükelçi, " Kayseri'ye sizinle ve Kayseri'deki yetkililerle görüşme yapmak için burada bulunuyoruz. Türkiye ile Çin arasındaki dosthane ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Özellikle de Kayseri ile Çin arasındaki ilişkileri nasıl geliştirebiliriz, bunun yollarını araştırmaya geldik. Kayseri'ye yalnız gelmedim, Çin Dış Ticaret Müsteşarımız da burada, ayrıca kalabalık bir heyetle Kayseri'deyiz" ifadelerini kullandı.

Çin Büyükelçisi Hongyang, 2015 yılında Antalya'da yapılan zirvede, Türk ve Çin liderlerinin, e-ticaret konusunda bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, "Bu zaptın imzalanmasından sonra iki ülke heyetleri arasında yapılacak olan e-ticaret projesi lansmanı da iki liderin mutabakatlarını yerine getirmek için çok önemli bir adımdır. Ümit ediyorum ki, Çin ile Türkiye ve özellikle de Kayseri arasındaki ticari ilişkiler, bundan sonra daha da gelişecektir, Çin-Türk stratejik işbirliği daha da ilerleyecektir. Bu ziyaret vesilesiyle, Kayseri'nin geleneklerini, göreneklerini de görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang'a, Kültepe kazılarında bulunan toprak kapların bir replikasını hediye etti. Konuk Büyükelçi de Vali Kamçı'ya, çini vazo ile karşılık verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kamçı Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title