Haberler

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'daki Çalışmalar

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'daki çalışmalarARDAHAN (AA) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaların, yaklaşık üç ay gecikmeli gerçekleşeceğini bildirdi.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'daki çalışmalarARDAHAN (AA) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaların, yaklaşık üç ay gecikmeli gerçekleşeceğini bildirdi.Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Kasım 2013'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yap işlet devret modeli ile temeli atılan kapıda, çalışmaların bu ay itibarıyla tamamlanmasının gerektiğini ancak bazı nedenlerden dolayı geciktiğini ve aralık ayında tamamlanabileceğini söyledi.Mevcut kapının şu an itibarıyla yaklaşık yüzde 80'inin tamamlandığını ifade eden Demirci, "Tabii bölge konumu itibarıyla birçok olumsuzluk ile karşı karşıya. Bunun en büyük nedenlerinden biri bu yıl olumsuz hava şartları oldu. Hava şartları çalışmaları büyük ölçüde sekteye uğrattı. Ayrıca mevcut bölgede kalifiye eleman sıkıntısı dönem boyunca sürdü. İlgili firmalar eleman bulmakta zorlandılar. Bu nedenle şu an bitmesi gereken kapı tamamlanamadı. Planımız aralık ayında tamamlamaktır" dedi.Ardahan'a 62 kilometre mesafedeki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın tamamlanması halinde kapının Türkiye'nin üçüncü büyük kapısı olacağını belirten Demirci, ticari hacmi büyük olacağı beklenen kapıyla Kafkaslar başta olmak üzere Asya'nın Türkiye ve Ardahan için çok yakın olacağını söyledi.Kapının 76 bin metrekare alan üzerinde ve genişlemeye müsait bir konumda olduğunu kaydeden Demirci, kapıda üç giriş ve üç çıkış peronunun yanı sıra her girişte ikişer kantarın olacağını sözlerine ekledi. ....

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Demirci Türkiye Ardahan Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title