Haberler

Çeltik üreticilerinin talepleri Ticaret Bakanı Muş'a iletildi

Güncelleme:

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirneli çeltik üreticilerinin taleplerini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a ilettiklerini bildirdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirneli çeltik üreticilerinin taleplerini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a ilettiklerini bildirdi.

İba, Bakan Muş'un İpsala ziyaretinde Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş ile çeltik üreticilerinin taleplerinin gündeme geldiği istişare toplantısı düzenlendiğini belirtti.

Toplantıya, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ve İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer'in de katıldığını aktaran İba, "Bakan Muş, çiftçilerin sorunlarına kayıtsız kalmadı. Türkiye'nin ürettiği çeltiğin iç pazara yetmesi durumunda ithalat yapılmaması ve dışarıdan çeltik getirilmesinde gümrük şartlarının daha uygun hala getirilmemesi konularında Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan destek aldık. Salgın sürecinde de üretimin durmaması ve üreticilerimizin ayakta kalması adına çiftçilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

İba, Bakan Muş'un tarımla ilgili sorunları aktarmak adına kendilerine uzun zaman ayırdığını, üreticilerin dertlerini, sıkıntılarını dinlediğini bildirdi.

Geçen yıl pandemi koşulları nedeniyle Türkiye'de pirinç tüketiminin azaldığını ve buna bağlı olarak üreticide kalan çeltiğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla TMO tarafından alındığını aktaran İba, şunları kaydetti:

"TMO'nun fiyat güncelleyerek alım yapmasıyla birlikte çiftçilerimiz yeni sezon için üretimine tam kapasiteyle devam etti. Yeni harman dönemiyle birlikte üretilen pirincin ülkemize yeteceğini, bu şartlarda devletimizin çeltik ithalatı yapmasına gerek duyulmayacağını ve ithal edecekler için ise gümrük vergilerinde indirim yapılmaması konularını sayın bakanımıza aktardık."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Çeltik Edirne Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title