Haberler

Buzlu Sanatta Son Nokta

Güncelleme:

Atatürk Üniversitesi yerleşkesine kaza yapan 6 otomobili hortumla ıslatarak buzla kaplatıp bir sanat eserine dönüştüren çalışmada son rutuşlar yapılıyor.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesine kaza yapan 6 otomobili hortumla ıslatarak buzla kaplatıp bir sanat eserine dönüştüren Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, vücudunu buz kalıpları ile kaplatıp beline bağladığı halat yardımı ile vinçle metrelerce yukarı çıkıp eserinin bir parçası oldu. Doç. Dr. Kavukçu, buradan eserinin fotoğraflarını çekerken, başka bir vincin sepetine çıkan öğrencileri de onu görüntüledi.

TBMM'nin 90'ıncı yılı etkinlikleri dahil ülkenin değişik kentlerinde ilginç sanatsal çalışmalara imza atan Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içindeki Güzel Sanatlar Fakültesi önünde yaklaşık 2 ay önce atıl durumdaki 6 otomobili demir bir düzeneğe kaynak yaptırdı. Öğrencileri ile birlikte otomobilleri geceleri hortumla sulayarak sarkıtlar oluşturan Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, 'Mevsimler ve Biçimler 2/Alan-Kurgu-Performans' adlı projesi için ilginç bir gösteri yaptı.

'BUZ ADAM'

Öğrencilerine önceden hazırlattığı buz kalıplarını vücudunun her yerine sardıran Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, sıfırın altında 10 derecede beline halat bağlayarak vinçle çıktığı eserin bir parçası oldu. Yoldan geçen ve davet edilen konukların meraklı bakışları arasında eserini her açıdan görme ve fotoğraf çekme imkanı bulan Kavukçu, yaklaşık 1 saat havada kalınca zor anlar yaşadı. Kavukçu, eserinin fotoğraflarını çekerken başka bir vincin sepetine binen öğrencileri de onu görüntüledi. Doç. Dr. Mehmet Kavukçu yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından izleyenlerin meraklı bakışları ve alkışları arasında vinçten aşağı indi.

"YAPTIĞIM İŞİ BÜTÜN AÇILARDAN İZLEDİM"

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, çalışmanın geçen yılki buz kütleleriyle ilişkili projenin devamı olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Kavukçu, "Yaşadığımız doğa ile barışık olmak için sanat aracılığı ile ilişki kuruyoruz. Aynı doğada yaşayıp, doğanın şartları ile bütünleşip bu doğada hayatımızı sürdürüp ve ölüme gidiyoruz. Yaşam doğada çok zor. Sıkıntılı ve zor şartlar altında kış geçiyor. Buna rağmen insanların doğa ile daha sıcak daha samimi diyaloglar kurduğunu gördük. Yaptığım işi bütün açılardan izledim ve fotoğrafladım. Kendimi uzaydaymış gibi hissettim. Yukarıda hava çok soğuktu. Hatta buzlar elimi kesti. Ama çok mutluyum" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Mehmet Kavukçu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title