Haberler

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Hak Açıklaması

''Mursi dahil gözaltındaki herkes bir an önce ya serbest bırakılsın ya da yargılansın''

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil tüm gözaltındakilerin serbest bırakılması veya mahkemeye çıkarılmaları gerektiğini söyledi.

Ferhan Hak, BM'deki günlük basın toplantısında, Mısır'ın demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkemeye çıkarılmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Muhammed Mursi dahil, tutuklu bulunan herkesin serbest bırakılması gerektiğine ya da bir an önce mahkemeye çıkarılmalarına gerektiğine inandığımızı daha önce de bildirdik. Umuyoruz ki bu özel durum dahil, süreç düşüncemiz doğrultusunda sonuçlanır" dedi.

- Suriye : Sigrid Kaag BMGK'da konuşacak-

Sözcü Yardımcısı Hak, Cenevre-2 Konferansı'yla ilgili olarak ise BM-Arap Ligi Suriye Ortak Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi'nin salı günü Rusya  Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ve ABD'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ile görüşeceğini bildirdi.

Hak ayrıca, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) BM Ortak Misyonu Özel Koordinatörü Sigrid Kaag'ın salı günü BMGK'da konuşacağını ve ardından da gazetecilerin sorularını cevaplayacağını kaydetti.

BMGK üyelerinin "kapalı toplantı"da, BM'nin Acil Yardım Koordinatörü Valerie Amos'la görüştüklerini, Amos'un üyeleri, Suriye'deki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini bildirdi.

-BM'nin dinlenmesi-

Hak, BM'nin ve bazı diplomatik misyonların ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlenmesiyle ilgili bir soruya verdiği cevapta ise ABD'li yetkililerle temas geçtiklerini, yetkililerin kendilerine, BM'nin iletişiminin izlenmediğini ve bundan sonra da izlenmeyeceklerini belirttiklerini ifade etti.

Hak, BM ve diğer uluslararası kuruluşlar dahil, diplomatik misyonların, bir başka BM'ye üye ülke tarafından dinlenmesinin Viyana Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerle  hukuki açıdan korunduğunu belirtti. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Muhammed Mursi Suriye Sözcü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title