Haberler

Bişkek Türk Okulu'nda 19 Mayıs kutlaması

Güncelleme:

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te faaliyet gösteren Bişkek Türk Okulu'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Kutlama programına Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, büyükelçilik personeli, okul yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Programda şiirler okundu, ödüller takdim edildi ve konuşmalar yapıldı. Kutlama, geleneksel halk oyunlarıyla son buldu.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te faaliyet gösteren Bişkek Türk Okulu'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde yer alan Bişkek Türk Okulundaki kutlama programına Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, büyükelçilik personeli, okul yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, şiirler okundu, Bişkek'teki Türk okulları arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın milli mücadelenin başlangıç tarihi olduğunu belirterek, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Doğan, "Sevgili gençler, geçmişi bilmeyen nesiller gelecekte nelerle karşılaşabileceğini anlamazlar. Bunun için milli mücadele tarihimizi iyi öğrenin. Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unu okuyunuz. Milli Mücadele tarihini anlatan eserleri okuyunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin nesli olarak bugüne kadar yaptığınız gibi ileri de milletinize ve devletinize fedakarca çalışmak için emek gösteriniz. Yabancı dillerinizi geliştirin ve spor ile ilgilenin." dedi.

Kutlama programı, Kırgız, Türk, Özbek ve Türkmen halklarının geleneksel halk oyunlarıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Büyükelçilik Kırgızistan Gençlik Türkiye Spor Kültür Dış Politika Eğitim Spor Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title