Haberler

"Bir Usta Bin Usta"nın Başarısı

Güncelleme:

Altın Sabre 2012 ödülü Anadolu Sigorta'nın oldu.

"BİR USTA BİN USTA"NIN BAŞARISI ULUSLARARASI ARENADA DA TESCİLLENDİ

Anadolu Sigorta'nın sosyal sorumluluk projesi Bir Usta Bin Usta ödüllerine bir yenisini daha ekledi ve iletişim sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerinden SABRE AWARDS'da birincilik ödülü kazandı. Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutan meslekleri yaşatmak, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje "Altın SABRE 2012 Ödülü"ne layık görüldü.

Anadolu Sigorta'nın kuruluşunun 85. yılı dolayısıyla 2010 yılında başlattığı ve Türkiye'de kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmayı hedefleyen "Bir Usta Bin Usta" projesi, Altın SABRE 2012 Ödülü'ne layık görüldü. Bir Usta Bin Usta, dünyanın en prestijli iletişim ödüllerinden olan SABRE'de, Türkiye'den katılan projeler arasından birinci seçildi. Bu sene GOLD SABRE AWARDS'da 69 kategoride 340 proje finale kaldı.

"Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutan meslekleri yaşatmak, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Proje daha önce, Demirkent Sosyal Sorumluluk Ödülü, Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen İletişimin Zirvesindekiler Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü ve 17. Motif Halk Bilim Ödülleri Büyük Ödülü'nü kazanmıştı.

Bir Usta Bin Usta Projesi Hakkında

Bu yıl üçüncü yılını kutlayan "Bir Usta Bin Usta Projesi", ülke çapında yok olmak üzere olan mesleklere umut oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığında gerçekleşen projede, her yıl 5 farklı ilde ve meslekteki ustalar, toplam 100 gence birikimlerini aktarıyor.

10 yıl sürecek olan proje kapsamında, 50 meslekte toplam 1000 ustanın yetiştirilmesi ve kaybolmaya yüz tutan, el sanatı niteliğindeki mesleklerin gelecek kuşaklara taşınması hedefleniyor.

Projenin ilk kez başladığı 2010 yılında; Bursa'da Karagöz Tasvir, Eskişehir'de Lületaşı İşlemeciliği, Edirne'de Edirnekari, Gaziantep'te Kutnu Dokumacılığı, Trabzon'da Kazaziye, 2011 yılında Çorum'da Kargı Bezi Dokumacılığı, Hatay'da İpek Dokumacılığı, Mardin'de Taş İşlemeciliği, Sivas'ta Boynuz Tarak, Van'da Savatlı Gümüş İşlemeciliğiyle ilgili mesleki eğitimler verildi.

2012 yılında ise Bir Usta Bin Usta kapsamında; Ankara'da Sedef Kakma, Kars'ta Kilim ve Heybe Yapımı, Muğla'da Cam Üfleme, Nevşehir'de Çömlek Yapımı ve Tokat'ta Yazma Baskı eğitimleri verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Sigorta Türkiye Güncel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title