Haberler

Başbakan Davutoğlu'nun Stk Temsilcilerini Kabulü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hapishane açmadık, üniversite açtık. Biz karakolları artırma yoluna değil, üniversiteleri artırma yoluna gittik ama onlar ne yaptılar?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hapishane açmadık, üniversite açtık. Biz karakolları artırma yoluna değil, üniversiteleri artırma yoluna gittik ama onlar ne yaptılar? Üniversiteye gidecek çocukları daha lise çağında dağlara götürerek genç yaşta onları tarumar ettiler" dedi.

Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabulünde, "Biz hiç kimseyi hiçbir şeyi dikta etmiyoruz ama gelin diyoruz bu büyük yolculuğa beraber çıkalım. Gelin, başka ülkelerin halklarının yaşadığı o ıstırabı, o çileyi bu ülkenin çocuklarına yaşatmayalım. Şimdi bakınız aradaki vizyon farkını görmeniz için. Onlar yıkmak için, yakmak için, yasaklamak için harekete geçerken, biz hep bölgenin her bir iline her ilçesine, köyüne hizmet götürmek, altyapı yatırımı götürmek, istihdam oluşturmak için gittik" diye konuştu

"Bazı hususları sizinle paylaşmak istiyorum" diyen Davutoğlu, "Bizim hizmet anlayışımızla onların arasında farklar var. Onlar şöyle düşünüyorlar. Eğer bölgeye hizmet giderse, bölgede insanlar aynen Batı Anadolu'da, İç Anadolu'da, Karadeniz'de, Akdeniz'de hizmete alışırlarsa artık terörün malzemesi olmaktan çıkarlar. Onun için götürdüğümüz hizmetleri hep engellemeye çalıştılar" ifadesini kullandı.

Bölgeye yapılan yatırımlara değinen ve bunun vatan borcu olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ulaşım alanında daha önce bir çoğunuzun hayam edemediği, etmeyeceği, bizim daha inşallah bir gün gerçekleştiririz ama bakalım ne zaman olur dediğimiz Iğdır, Bingöl, Hakkari havalimanlarını açtık. Hakkari Havalimanı Selahaddi·n Eyyubi· gibi hepimizin gözünün nuru, gönlünün süruru büyük bir önderin adını verdik. Kudus'ün kahramanının. Biyor musunuz Selahaddi·n Eyyubi· Havalimanı kaç kez sabotaja uğradı? Neden? Çünkü hizmet giderse devletle millet bütünleşir. Hizmet giderse oradaki Kürt vatandaşımız devlete aidiyet hisseder. Peki Hakkari, Van arasındaki kış şartlarında o yolda ölen, doktor ulaşamadığı için ölen kardeşlerimiz Kürt değil miydi? Kaç saatte gidilirdi Hakkari'den Van'a? Yüksekova'dan Van'a havaalanına ulaşabilmek için? O yollarda ne kadar insan sahipsiz kaldı? Neden engellersiniz Selahaddi·n Eyyubi· Havalimanı'nı? Neden açtıktan sonra hala tehdit ederek oranın işletmesine engel olursunuz? Bu soruları sormak sizlerin hakkınız. Sizlerin bu soruları sormanız lazım."

Malatya, Van, Elazığ, Kars, Ağrı, Batman, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin havalimanı terminallerini yenilediklerini hatırlatan Davutoğlu, Ahmedi Hani Havalimanı açılışını kendisinin, Şerafettin Elçi Havalimanın açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini söyledi.

Güneydoğu'da 6, Doğu Anadolu'da 10 üniversite açıldığını kaydeden Davutoğlu, "Biz hapishane açmadık, üniversite açtık. Biz karakolları artırma yoluna değil, üniversiteleri artırma yoluna gittik ama onlar ne yaptılar? Üniversiteye gidecek çocukları daha lise çağında dağlara götürerek genç yaşta onları tarumar ettiler. 36 bin derslik inşa ettik Güney Doğu'da. 31 bin derslik DAP ve GAP bölgesinde. İki misli artırdık derslikleri. Onlar ne yaptılar? Bu dersliklerin bulunduğu yerleri, okulları Cizre'de Silopi'de o güzelim okulları cephaneliğe çevirip kendilerince kamu düzenini yok edecek mekanlar haline getirdiler. Oradaki öğretmenleri tehdit ettiler" ifadesini kullandı.

Sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sağlık alanında 171 hastane yaptık. 510 adet birinci basamak sağlık tesisi. Cizre'den bu salonda doktorları ağırladık. Cizre'den gelen doktorumuzu, Hakan Beyi ağırladık. O kahraman doktorlarımı, sağlık çalışanlarımızı, öğretmenlerimizi büyük bir şükranla anıyorum. O günlerde Cizre Devlet Hastanesine 20 roket atıldı. Niçin atıldı bu roketler? Ne işi var Cizre'de roketin? Biz bunları sormaktan imtina edeceğiz, onlar ise o roketleri oraya getirenlerin direnişçi olduğunu iddia edecek. Kime karşı direniyorlar? Kendi iradeleriyle oylarını kullanarak belediye başkanlarını, Meclis'e gidecek milletvekillerini seçiyorlar. Neyin direnişi, kim adına yapılıyor? Şimdi bir bodrumda yaralılar olduğu bilgisi üzerinde bütün dünyayı ayağa kaldırdılar. Ben, İçişleri Bakanımız gerekli talimatı verdik. Onlar da biliyorlar ancak o mekana doğru yaklaşılan her anda keskin nişancılarla ve ateşlerle karşılandı ambulanslar. Bu dönemde kaç ambulans yakıldı biliyor musunuz? Sonra şikayet ediyorlar. İşte açıkladım, ismini Adalet Bakanız zikretti. Burada adını zikretmeyeyim, bir hanımefendi hamileyim diye telefon edilip alınıp hastaneye götürüldü. Kontrolü yapılıp, sezaryen olması gerektiği söylendi. Bütün tutanaklar elimizde, 'eve gidip, evde doğum yapacağım' dedi. Eve götürüldü, tekrar aramanız icap ederse şu telefonlar var deyip. Bu hanım Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine sağlığa ulaşamıyorum diye müracaatta bulundu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine belgeleri sunduk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi özür diledi. ve dosyaları Anaya Mahkemesine gönderdi. Dünyayı aldatma üzerine kurulan bir anlayış olabilir mi? Her bir kadınımız, çocuğumuz kıymetlidir. ve bunları her şartta her türlü hizmeti sunacağız ama onlar sunulan eğitim, sağlık, ulaşım hizmetlerini sabote ettiler, ediyorlar."

Doğu Anadolu Projesine 21 milyar, Güneydoğu Anadolu Projesinde ise 27 milyar yatırım planlandığını, geçmiş dönemlerde ise bölgeye 65 milyar yatırım yapıldığını söyleyen Davutoğlu, bölgeye yapılan yatırımları anlattı.

Altyapı projelerinin yapımının hepsinde engellerle karşılaştıklarını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi yatırım yapmadığınız zaman 'bölge geri kalıyor' deniliyor. Yatırım yaptığınız zaman engelleniyor, bombalanıyor. Çünkü biliyorlar ki bu yatırımlar hayata geçirildiğinde teröre mahal kalmayacak. Bu yatırımlar hayata geçirildiğinde o topraklar bereketlenecek. Bu yatırımlar hayata geçirildiğinde insanlar o topraklarda kalacak. Bunlar bu yatırımları engelleyerek, hizmeti engelleyerek orada zorunlu bir göç ile kendileri gibi düşünmeyen herkesin o güzel şehirlerden çıkmasını istiyorlar. Tek tip bir anlayışın her yere egemen olmasını istiyorlar. Yine istihdam bağlamında, büyük istihdam imkanları için yatırımlar gönderdik. Ben iş adamlarına yatırımlar için çağrıda bulundum, Sayın Cumhurbaşkanımız bulundu ama giden yatırımlarda hep engellemelerle karşılaşıldı."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hakkari Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title