Haberler

Balıkesir Vatan Partili Şahin'den "Nato'dan Çıkalım" Çağrısı

Vatan Partili Şahin'den "NATO'dan çıkalım" çağrısıVATAN Partisi Balıkesir İl Başkanı Aydın Şahin, Norveç'teki NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman tarafta gösterilmesi skandalına tepki gösterdi.

Vatan Partili Şahin'den "NATO'dan çıkalım" çağrısı

VATAN Partisi Balıkesir İl Başkanı Aydın Şahin, Norveç'teki NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman tarafta gösterilmesi skandalına tepki gösterdi. Şahin, "Atatürk demek Türkiye demek, Atatürk demek Türk milleti demek NATO'dan ayrılalım" dedi.

Vatan Partisi Balıkesir İl Teşkilatı üyesi yaklaşık 20 kişi, bugün Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanıp, NATO tatbikatındaki skandalı kınadı. Ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafının bulunduğu, 'Atatürk Düşmanı NATO'dan çıkalım' yazılı pankart bulunan topluluk, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdı. Partililer adına açıklama yapan İl Başkanı Aydın Şahin, NATO'yu Türkiye'nin bağımsızlığının düşmanı olarak niteleyip, "1952 yılında Türkiye'yi denetim altına almak için bizi NATO'ya çektiler. Bu tarihten itibaren, Türk devrimini yıkıma uğratmak için her türlü hainliği yaptılar. Atatürk devrimi ile kazandıklarımızı, NATO'ya girdikten sonra kaybetmeye başladık. NATO, Uğur Mumcu'ları, Ahmet Taner Kışlalı'ları, Eşref Bitlis'leri, Turan Dursun'ları, Gaffar Okkan'ları ve daha onlarca aydınımızı, vatanseverimizi katletti. NATO, milletimizi mezhep ve etnik temelde bölebilmek için her türlü provokasyonu örgütledi. 1 Mayısları, Maraş ve Çorum olaylarını hala unutmadık. PKK, FETÖ gibi terör örgütlerini kurdu, büyüttü ve başımıza bela etti. Türk Ordusu'nu, Vatan Partisi'ni ve aydınlarımızı Ergenekon, Balyoz isimli tertip davaları ile hapse attılar. 15 Temmuz 2016 günü Türk-Amerikan savaşını yaşadık ve Amerika yenildi. Hendeklere gömdüğümüz PKK'yı, binlerce TIR silahla donattı. 20 Kasım 2017 günü yani dün, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada, 'Bundan sonra da NATO'nun saygın bir üyesi olarak katkı vermeye devam edeceğiz' demiştir. Bu açıklama yapılmadan önce Kanada'daki 9. Halifaks güvenlik forumundaki konuşmasından önce, forumun Twiter hesabı üzerinden Genelkurmay Başkanımızın açıklaması verilmiştir. Bu açıklamada, Sayın Hulusi Akar'ın 15 Temmuz sonrası çekilen ve boynundaki kemer izlerinin görüldüğü fotoğraf paylaşılmıştır. Norveç'te düşman olarak Atatürk gösteriliyor. Akabinde, Genelkurmay Başkanımızın 15 Temmuz görüntüsü ile tehdit ediliyoruz. Bütün bu gelişmelerden sonra da 'NATO'nun saygın bir üyesi olarak katkı vermeye devam edeceğiz' açıklamasını Türk Milleti kabul etmez. NATO'dan çıkalım, terör bitsin. NATO'dan çıkalım, Uğur Mumcu'lar ölmesin. NATO, Türk milletinin düşmanıdır. NATO'dan çıkalım" dedi.

"NATO'YU YILLAR ÖNCE DENİZE DÖKTÜK"

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı'nın eylemine 68 kuşağının temsilcilerinden, Deniz Gezmiş'in arkadaşı Kamil Dede de katıldı. İl Başkanı Şahin'den sonra söz alan Dede, NATO'nun düşman olduğunu yıllar önce anladıklarını ve bu nedenle İstanbul'a gelen 6. Filo askerlerini denize döktüklerini söyledi. Dede, "Bu mücadele bugün başlamadı. NATO'ya karşı mücadele 68 kuşağının en önemli mücadelelerinden biriydi. O zaman biz NATO'nun ne olduğunu, Türkiye'ye hangi bedelleri ödettiğini, Türkiye'nin gençliği olarak uzun yıllar önce keşfettik. NATO'dan çıkılması için kampanyalar açtık. NATO'ya karşı, Amerikan emperyalizmine karşı büyük mücadeleler verdik. Amerikan askerlerini Dolmabahçe'de denize döktük. Biz onların ne melanet olduklarını Türkiye'nin başına ne belalar sardıklarını, Türkiye'yi denetim altına almak için ne büyük alçaklıklar yatıklarını gençlik olarak saptamıştık. O gün verdiğimiz mücadele bugün ürünlerini veriyor. Türkiye Artık NATO'dan çıkacaktır. Bunlar artık yüzlerini gizlemiyorlar. Atatürk'ü Cumhurbaşkanını, Genelkurmay Başkanını hedefe koymak onların ne olduğun gösteriyor. NATO demek Amerika demektir. Amerika'nın bölgemizde neler yaptığını, Suriye'de bölücü terör örgütüne nasıl hizmet ettiğini görüyoruz. NATO'dan çıkmak demek Amerika'ya 'dur' demektir. Halkımız uyanmıştır. NATO üyeliğimizin bizim güvencemizle hiçbir ilgisinin olmadığını, tam tersine bizim geleceğimizle, bekamızla yakından ilişkili olduğunu, bekamızı tehdit ettiğini halkımız artık görmektedir. NATO'da, onurlu saygın bir üye olarak kalamayız" dedi. Topluluk, açıklamaların ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Norveç Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title