Haberler

Avustralya Dışişleri Bakanı İsrail'e Destek Kaybetmeyi Sürdüreceğini Söyledi

Güncelleme:

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail'in rotasını değiştirmemesi halinde destek kaybetmeyi sürdüreceğini belirtti. Wong, Gazze'deki sivillerin ölümü ve insani krizin büyüklüğü nedeniyle dehşet içinde olduklarını ifade etti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail'in rotasını değiştirmemesi halinde "destek kaybetmeyi sürdüreceğini" söyledi.

The Guardian'ın haberine göre Wong, Avustralya Finansal Revizyon adlı iş dünyası zirvesinde yaptığı konuşmada, dünyanın Gazze'deki sivillerin ölümü ve insani krizin büyüklüğü nedeniyle dehşet içinde olduğunu belirtti.

Wong, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiği" açıklamasını için de "Başkan Biden değerlendirmesinde haklı." ifadesini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını kınadığını yineleyen Wong, o zamanlar dünyanın İsrail'i anladığını ve dayanışma içerisinde olduğunu ancak İsrail'in verdiği karşılık sonrası " Gazze'de artık bir insani felaket yaşandığını" belirtti.

Wong, "Rotasını değiştirmezse İsrail'in destek kaybetmeyi sürdüreceğini düşünüyorum." dedi.

Ülkesinin önemsediği konularda elini güçlendirmek amacıyla Kanada ve Yeni Zelanda ile çalıştığını ifade eden Wong, İsrail'den "Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD), İsrail'e karşı soykırım suçlamasıyla açtığı davada verilen ihtiyati tedbir kararlarına uymasını" istedi.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nin kuzeyine başlattığı saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 112 Filistinli öldürüldü, 72 bin 760 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildi.

İsrail'in bölgeye insani yardım girişlerini engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Birleşmiş Milletlere göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title