Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avrupa'daki Sığınmacı Krizi BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filipo Grandi'nin basın toplantısında konuşması Basın toplantısından detaylar Avrupa'daki Sığınmacı Krizi -Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filipo Grandi'nin basın toplantısında konuşması

Basın toplantısından detaylar Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi:

"Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu Atina'da basın toplantısı düzenleyen Grandi, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Grandi, Avrupa ülkelerinin 160 bin sığınmacıyı ülkelerine kabul etmeyi taahhüt ettiklerini, ancak şu ana kadar sadece birkaç yüz sığınmacının bu yolla kabul edildiğini anımsatarak, taahhütte bulunan ülkeleri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

Türkiye'nin hali hazırda en büyük yükü yüklendiğine değinen Grandi, şöyle devam etti:

"Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Beş milyon insandan bahsediyoruz. Bu yük sadece Suriye'nin komşuları üzerine yıkılamaz. Bütün ülkeler üzerine düşen payı yerine getirmeli. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız. Ama bu yasa dışı yollarla değil, yeniden yerleştirme yoluyla yapılmalı"

Grandi, Londra'da birkaç gün önce Avrupalı liderlerle toplantıda bir araya geldiğini anlatarak, "Konferans güzel geçti. Suriye'ye komşu olan ve mültecileri ağırlayan ülkeler için 11 milyar dolarlık yardım sözü verildi. Sadece insani yardım değil, eğitim ve iş olanakları için de kullanılacak bir miktar. Ancak, bu hızlandırılmalı" şeklinde konuştu.

Özellikle Balkanlarda sığınmacılara sınırlarını kapatan veya kısıtlamalar getiren ülkelere değinen Grandi, "Bu durum Yunanistan'da büyük bir sıkıntı doğurabilir. Sınırlardaki sınırlamalar bir an önce kalkmalı ve şu an hali hazırda Avrupa'da olan sığınmacılar için yeniden yerleştirme hızlandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Grandi ayrıca, Makedonya sınırından geçmelerine izin verilmeyerek Yunanistan'da mahsur kalan Afgan sığınmacılara yönelik yaptırımların da kaldırılması gerektiği çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title