Haberler

Atık Kağıt Toplayısından Çevreci Bisiklet

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde atık kağıt toplayıcılığı yapan Hikmet Gişi, elektrikli bisikletine güneş paneli taktırdı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde atık kağıt toplayıcılığı yapan Hikmet Gişi, elektrikli bisikletine güneş paneli taktırdı.

15 yıldan bu yana atık plastik ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan 38 yaşındaki Hikmet Gişi, önceleri 3 tekerlekli tabla ile bu işi yaptığını ancak bu şekilde çok zorlandığını belirtti. Gişi, 2 yıldan bu yana kullandığı kasalı elektrikli bisikletinin şarjı bitince yolda kalmasından dolayı aracına elektrik üreten güneş paneli taktırdı.

Hikmet Gişi, mesleğe 15 yıl önce 3 tekerlekli tabla ile başladığını belirterek, "Tabla yorucu oluyordu. Daha sonra elektrikli bisiklet aldım. İşimi yapmamda çok faydalı oldu. Ancak şarj bitince yollarda kalıyordum. Şarj sıkıntısını çözmek için de güneş panelleri taktırdım. Şimdi yolda kalmıyorum" dedi.

Zayıf akım teknolojileri uzmanı Hacı Ahmet Alparslan, elektrikli bisikletlerdeki akülerin belirli bir kapasitesi olduğunu belirterek, "Akünün sekiz saate kadar şarja dayanması, şarj edilmesi gerekiyordu. Bu da arkadaş için zaman kaybına neden oluyordu. Güneş pilleriyle bu sorunu ortadan kaldırarak 24 saat boyunca enerji elde etmiş olduk" diye konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Kadirli Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Bakmadan Geçme

10 HAZİRAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Michael Mosley bulundu mu? Michael Mosley kimdir, neden öldü? YKS NE ZAMAN AÇIKLANACAK? TYT-AYT sınav sonucu ne zaman? YKS sonuç sorgulama ekranı! SÜPER LİG TRASFER DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 2024-2025 transfer sezonu ne zaman? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri kaç defa getirilir? Teşrik tekbirinin anlamı nedir? KURBAN BAYRAMI BANKALAR AÇIK MI? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı?
Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title