Haberler

    Asıl Suç Kayıtların Silinmemesi'

    Selâm soruşturmasını başlatan savcı Adnan Çimen, 'dinlemelerin tapeleştirilmesi değil, suç unsuru içermeyen dinleme kayıtlarının imha edilmemesi' suçtur dedi.

    Takipsizlik kararı verilen Selam örgütüne yönelik soruşturmayı başlatan savcı Adnan Çimen, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden açıklama yaptı.

    Soruşturmaya yönelik bazı bilgiler paylaşan savcı Çimen, soruşturma dosyasında kendi görev yaptığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenmediğini belirtti.

    Çimen, Fidan'ın soruşturma kapsamında dinlenen Faruk Koca ile yaptığı bir konuşmanın teknik takibe takıldığını açıkladı. 23 Ekim 2013 tarihinde 49 saniye süren bir konuşma olduğunu belirten Çimen, "MİT Müsteşarı hakkında alınmış bir karar yoktur. Hedef şahıs Faruk Koca'dır. "dedi.

    "Suç dinlemek değil, imha etmemek"

    [Fotoğraf: Twitter]Savcı Çimen'in Twitter adresi son günlerde aktif.

    Dinleme kararlarının tapeye (yazılı evraka) dökülmesinin yasa gereği olduğunu belirten Çimen, asıl sorunun MİT Müsteşarı'nın dinlenmesi değil, dinlemede elde edilen suç unsuru olmayan konuşmaların imha edilmemesi olduğunu savundu;

    "Dinleme kararı alınan şahısların yaptıkları tüm görüşmelerin dinlemeyi yapan görevli memur tarafından tapeye dökülmesi yasal zorunluluktur. Çünkü hangi görüşmelerin soruşturmaya esas alınacağını takdir yetkisi Cumhuriyet Savcısındadır. Peki MİT Müsteşarının dolaylı da olsa telefon görüşme dökümünün dosyaya konulması suç teşkil eder mi? Şayet görüşme içeriklerinde herhangi bir suç unsuru yoksa, dinleme ve ses kayıtlarının ayıklanması ve imha edilerek tutanağa bağlanması gerekir. Bu imha ve tutanağa bağlama işlemi en son dosyanın karara bağlanmasından önce yapılır. Burada suç oluşturacak tek eylem; suç unsuru içermeyen dinleme kayıtlarının imha edilmeyip dosyada bırakılmasıdır."

    Çimen, bu konudaki imha sorumluluğunun da soruşturmanın son savcısına ait olduğunu belirterek, savcı Adem Özcan'ı işaret etti.

    "Başbakan, Bakanlar ve MİT Müsteşarı, Mahkeme kararıyla dinlenmemiştir"

    Açıklamasında Al Jazeera'nın yayınladığı 'Başbakanın konuşmaları danışmanı üzerinden dinlenmiş' yönündeki haberlere de değindi;

    "Bir internet sitesinde Sn. Başbakan'ın danışmanının telefonuyla yaptığı görüşmenin dinlendiği belirtilmiş. Eğer haber doğruysa burada olay bellidir. Demek ki ilgili danışman hakkında dinleme kararı alınmış. Sn. Başbakan da bu telefonu kullanınca görüşme dosyaya girmiştir. Sn. Başbakan'ın söz konusu tel görüşmesi için izlenecek yolda, biraz önce izah ettiğim usul izlenir. Başa dönersek Sn. Başbakan, Bakanlar ve MİT Müsteşarı Mahkeme kararıyla dinlenmemiştir. Varsa çıkarın belgeleri hodri meydan... Karşınızda paçavradan hukukçular yok. Dinlemeye takılmayı bize dinleme diye yutturamazsınız. Aksini iddia ediyorsanız buyrun Yargıtay ..."

    Savcı Çimen,  Başbakana yakınlığıyla bilinen Faruk Koca'nın hangi  bağlantı üzerinden  Selam soruşturmasında dinlemeye alındığını  ise belirtmedi.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Adnan Çimen Faruk Koca Twitter Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title