Haberler

Almanya'dan Türkiye'deki Tutuklamalara Sert Tepki

Güncelleme:

Almanya, Türkiye'deki gazeteci tutuklamalarına tepki göstererek "Bu eylemin Türkiye'deki fikir ve basın özgürlüğü temel prensipleriyle nasıl uyuşabileceği meçhul" dedi.

Alman hükümeti Türkiye'deki gazetecilerin tutuklamalarına tepki gösterdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Türk polisinin medya temsilcilerini hedef alan bu eyleminin Türkiye'deki fikir ve basın özgürlüğü temel prensipleriyle nasıl uyuşabileceği meçhul" dedi.

"BU TUTUMUN DEĞİŞTİRİLMESİ TÜRK HÜKÜMETİNİN LEHİNEDİR"

Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Federal Hükümetin, Türkiye'den medya mensuplarına karşı yapılan bu operasyonla ilgili olarak açıklama beklediği vurgulandı. Seibert, "Temel demokrasi prensiplerine ters düşen bu tutumun değiştirilmesi Türkiye'nin lehinedir" dedi. Yapılan açıklamada, bunun Türkiye-AB yakınlaşması süreci açısından da önemli olduğu vurgulandı. Seibert, Türkiye'deki gelişmelere karşı Avrupa bazında yaptırımları olup olmayacağı konusundaki soruya "Son gelişmelerin diğer Avrupa ülkelerince de yakından takip edildiğini düşünüyorum" diye yanıt verdi.

"TEMEL DEMOKRATİK DEĞERLER AYAKLAR ALTINDA"

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) de son tutuklamaları keyfi olarak niteledi. DJV Başkanı Michael Konken, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan basın ve fikir özgürlüğü gibi temel demokratik değerleri bir kez daha ayaklar altına aldığını gösteriyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Steffen Seibert Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

İBRAM:

PİS ALMANLAR

33
13
yanıtYanıtla
turkMobil-ANDROID:

siyasetten hic anlamasamda avrupa boyle yorumlar yaptikca bu hukumetin dogru seyler yaptigi kanaatine variyorum

28
13
yanıtYanıtla
Türk Mobil-ANDROID:

SİZE NE OLUYOR

21
9
yanıtYanıtla
kurt bey:

tabiki tepki gösterecek almanya çünkü bunların arkasında almanya vardı ingiltere israel ve ABD VARDI DÜZENLERİ VE SENARYOLARI OYUNLARI BOZULDU BOZULMAYADA DEVAM EDECEK

20
9
yanıtYanıtla
karizmaMobil-ANDROID:

almanya zaten baş düşmanimizdir

16
3
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Bende Halil arkadaşım gibi düşünüyorum yaptığımız bir işte avrupanın tepkisi varsa demekki doğru yoldayız ülkemiz için iyi şeyler yapıyoruz demektir 3. Hava limanı ihalesinde Almanları altettikya ne mutlu bize tank ihalesinde ve otomobil ağır sanayiindede bi almanları alt etsek ne güzel olur inşallah avrupanın en güçlü lider ülkesi oluruz benim gururdan başka hiçbir çıkarım yok benim gibi düşünmeyenler demekki vatan haini

16
3
yanıtYanıtla
yeter artıkMobil-ANDROID:

sana ne lan sana ne artist bunlar ne kalitesiz bir milletler ya

0
19
yanıtYanıtla
alperenMobil-ANDROID:

Almanya da paraleli nasıl destekleyeceğini şaşırttı. ama dertleri türkiyeyi karıştırmak.

11
5
yanıtYanıtla
karadenizmobilWeb@haberler.com:

bu almanlar kadar alçak çıkarcı bi ırk yok bu dünyada. tam bir müslüman düşmanı bu adiler

13
3
yanıtYanıtla
EnsarMobil-ANDROID:

Lan almanya denen dinsiz ler size ne bizim ülkemizin sorunlarından.

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title