Haberler

Ağrı Belediyesi'nde Taşeron İşçilerin 'Hak' Eylemi

Ağrı Belediyesi'nde taşeron işçilerin 'hak' eylemi Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağır olduğunu ileri sürdü.

Ağrı Belediyesi'nde taşeron işçilerin 'hak' eylemi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağır olduğunu ileri sürdü.

Belediye bünyesinde çalışan işçilerin yargı kararıyla doğan sözleşme, maaş farkları ve fazla mesai ücretlerini zamanında alamadıklarını belirten DİSK üyesi yaklaşık 60 işçi, dün bir saat süreyle Belediye önünde işi bırakma eylemi yaptı. Burada açıklama yapan DİSK Şube Başkanı Ersin Erincik taşeron işçilerin sözleşme, maaş farkları ile mesai alacaklarını yargıya taşıdıklarını, yerel mahkemenin işçiler lehirne verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması üzerine, yapılan protokolle ödeme takvimi hazırladıklarını söyledi. Ersin Erincik, şöyle konuştu:

"Çalışan arkadaşlarımızın faizleriyle birlikte 30 bin liranın üzerinde olan alacaklarından fedakarlık yaptık. Alacakları 10- 15 bin liraya düştü, yarısını belediyeye bağışladık. Var olan alacakları 10 eşit taksite böldük ve protokole bağladık. Üç taksit ödendikten sonra bugün dördüncü taksit ödenmedi. Temmuz ayının 15'inde de ikramiye var. Başkan Sırrı Sakık il dışına çıktığında belediyede muhatap bulamıyoruz. Burada iddia ediyorum Ağrı Belediyesi'nin taşeron işçilerinin koşulları, bırak Türkiye'nin en kötü koşullarını, 18'inci yüzyılda çalışan işçilerin koşullarından daha ağırdır. Eş Başkan Yardımcıları arkadaşlarımızı işten atmakla tehdit ediyor. Şu anda iki aya yakındır 16 arkadaşımız, kaçak olarak çalıştırılıyor. Sigortaları yatırılmamış. Kimse Ağrı Belediyesi'nin işçilerinin feryadını duymuyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title