Haberler

28 Şubat Mağduru Öğretmen Adayı Atama Bekliyor

Tarihe "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü sorunu nedeniyle Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne devam edemeyen Tuba Kaya, 1999'da bıraktığı okulunu ancak geçen yıl bitirebildiğini belirterek, "Zorlu öğrencilik yıllarımın ardından benzer durumdaki arkadaşlarımla birlikte öğretmen olabilmek için özel bir yasayla itibarımızın iadesini istiyoruz" dedi.

MUSTAFA YILDIRIM - Tarihe "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü sorunu nedeniyle Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne devam edemeyen Tuba Kaya, 1999'da bıraktığı okulunu ancak geçen yıl bitirebildiğini belirterek, "Zorlu öğrencilik yıllarımın ardından benzer durumdaki arkadaşlarımla birlikte öğretmen olabilmek için özel bir yasayla itibarımızın iadesini istiyoruz" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin en görünen ayrımcı tutumlarından biri olan başörtüsü yasağının baskısını yoğun şekilde yaşadıklarını, öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden 1999 yılında 3. sınıftayken ayrılmak zorunda kaldığını anlattı.

Başörtüsü yasağının devam ettiği yıllarda çıkarılan ara aflarla dönemediği okulunu, AK Parti iktidarında yasak kalktıktan sonra tamamladığını ifade eden Kaya, geçen yıl mezun olarak diplomasına kavuştuğunu kaydetti.

Kaya, öğrencilik yıllarında gasbedilen haklarının okula dönüş affıyla verilmesi dolayısıyla AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarını dile getirerek, "28 Şubat döneminde geçerli olan mesleğe giriş şartları ile şu anki şartlar ve sınavlar arasında büyük farklar var. Bizim yeni mezun genç arkadaşlarımızla aynı şartlarda rekabet etmemiz çok zor, neredeyse imkansız. Öğrencilikle beraber gasbedilen kamuda yer alma hakkımızın iade edilmesini, en azından kolaylaştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Özel yasayla hakkımız iade edilebilir"

Benzer durumdaki 220 arkadaşının bir araya gelmesiyle "28 Şubat Kadın Platformu"nu oluşturduklarını ve sosyal medya üzerinden bu konuları tartıştıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"O dönemde kamuda yer alma hakkımız gasbedilmeseydi, 2001 yılında mezun olduğumda atamam yapılacak, şimdi neredeyse emekliliği yaklaşan bir öğretmen olacaktım. Darbenin negatif ayrımcılığıyla yılları heba olmuş bizler, devletimizden, adalet ilkesi gereği mağdur öğretmen adaylarına pozitif ayrımcılık yapmasını bekliyoruz. Tekrar okulumuza kavuşmamızı sağladığı için minnettar olduğumuz devletimizin çıkaracağı özel bir yasayla yarım kalan ve bizler için asıl önem arz eden kamuda yer alma hakkımızı da iade edeceğine dair inancımızı koruyoruz. Devlet eliyle uygulanan bu darbenin negatif ayrımcılığını yaşayan bizler, eşitlik ilkesinden çok, adalet ilkesi gereği mağduriyetimizin tekrar devlet eliyle giderilmesi adına gerekirse pozitif ayrımcılık da diyebileceğimiz kamuda yer alma hakkımızı istiyoruz."

Evli ve 2 çocuk annesi bir öğretmen adayı olarak atama umudunu hiç yitirmediğini kaydeden Kaya, "bin yıl sürecek" denilen büyük travma yıllarının yaralarını saran AK Parti hükümetinin bu sorunu da çözeceğine inandığını ve öğretmen olacağı günün heyecanını şimdiden yaşadığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi AK Parti 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title