Haberler

1 Mayıs Kutlamalarındaki Arbede

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 1 Mayıs yürüyüşü ve miting sırasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak, "Miting alanı girişinde polis, Büyükşehir Belediye Başkanı ile Muratpaşa Belediye Başkanımızın üstünü ceplerine"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 1 Mayıs yürüyüşü ve miting sırasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak, "Miting alanı girişinde polis, Büyükşehir Belediye Başkanı ile Muratpaşa Belediye Başkanımızın üstünü ceplerine kadar aradı. BDP grubunun ise aranmadı" dedi.

Antalya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde Konyaaltı Caddesi üzerindeki Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikte BDP'li grubun terör örgütü elebaşısı lehine Kürtçe ve Türkçe sloganlar atması üzerine alanda bulunan CHP tepki gösterdi. Türk bayrakları açarak grubu protesto eden CHP'liler ile BDP'liler arasında arbede yaşandı. Ellerindeki pet şişeleri ve bayrakları birbirine atan iki grup arasındaki arbedenin ardından CHP, olayları protesto ederek alandan ayrıldı. Yaşanan arbedede 9 CHP'li genç çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olayların ardından basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Devrim Kök, olayların sorumlusu olarak polisi gösterdi. CHP'nin 1 Mayıslar'da alanlarda olmaya devam edeceğini belirten Kök, "Polis Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ceplerine kadar aradılar. Kadınların çantaları arandı. BDP geldiğinde ise gruplar halinde aranmadan içeri alındı. BDP'li grup terör örgütü elebaşının posterini açtı, lehine slogan atmaya başladı. Bizim gençlerimiz de buna karşı 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' diye slogan atınca karşı taraf bizim arkadaşların üzerine taş, cam kırıkları ile saldırdı. Yaşanan arbedede 9 CHP'li genç yaralandı" dedi.

CHP'lilerin terör örgütü elebaşının posterinin açıldığı bir yerde yer almayacağını söyleyen Kök, "Olaylar büyümesin diye alandan ayrıldı. CHP olarak hiçbir kimseden korkmadık. Emniyet yetkililerine soruyorum CHP'lilerin üstü aranırken BDP grubunun üstü neden aranmadı. Taş, cam kırıkları, şişeler içindeki çiviler, sopalar nerden geldi?" diye konuştu.

Arbede sırasında yaralanan gençler de basın toplantısında yer alırken, kendilerine atılan bir pet şişe içindeki taşlar da gazetecilere gösterildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi DEVRİM KÖK Antalya 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title