Haberler

Google Home'dan Spotify Hamlesi!

Google, Google Home ürünü için güncellemelere tüm hızıyla devam ediyor.

Google, Google Home ürünü için güncellemelere tüm hızıyla devam ediyor. Apple ve Amazon gibi rakiplerle akıllı ev teknolojileri alanında büyük bir rekabet içerisine giren firma, Spotify desteğiyle bu rekabette bir adım öne geçmeyi hedefliyor.

Google Home hızla yükseliyor!

Amazon tarafından üretilen akıllı hoparlör Echo tarafından sürklase edilen Google Home, yavaş yavaş arayı kapatmaya başladı. Son güncelleme ile birlikte de Google Play Music ve Spotify Premium"un ardından Google Home, Spotify"ın ücretsiz hesaplarıyla da ilişkilendirilebilecek.

Bu da Amazon Echo ile birlikte Alexa servisinin yapamadığı bir şeyi Google"ın yapabileceği anlamına geliyor. Kısacası Google"ın akıllı ev teknolojilerinde önemli bir hamle gerçekleştirdiği söylenebilir.

Güncellemenin ardından artık Google Home"a bir şarkının, albümün, müzik türünün adını söylemeniz yeterli. Hatta bu seçeneklere Spotify Mood yani ruh halinize uygun müzik aramaları da dahil edilmiş durumda.

Spotify"ın ücretsiz sürümünü kullananlar yukarıda bahsettiğimiz aramaları gerçekleştirdiklerinde, araya reklamlar da girecek şekilde bahsi geçen şarkı ve o şarkının yer aldığı listeden karışık diğer şarkılar çalmaya başlayacak.

Son olarak da bu güncelleme ile birlikte artık Bluetooth üzerinden müzik yayınları da yapabileceğinizi hatırlatalım. Akıllı telefon ya da Bluetooth destekleyen herhangi bir cihazı Google Home ile eşleyebilir ve ardından diğer cihaz üzerinden istediğiniz müzikleri de dinleyebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Spotify Google Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title