Haberler

Gençlerbirliği Taraftarlarından Yönetime Tepki

Gençlerbirliği Taraftar Gruplarından Alkaralar, Gençlerbirliği Yönetimini Son 2 Yılda Yaşananlardan Dolayı Protesto Etti.

Gençlerbirliği taraftar gruplarından Alkaralar, Gençlerbirliği yönetimini son 2 yılda yaşananlardan dolayı protesto etti.

İlhan Cavcav Tesisleri'nin önüne gelen Alkaralar grubuna mensup taraftarlar, Gençlerbirliği yönetimi aleyhinde tezahüratta bulundu ve bir basın açıklaması yaptı. Alkaralar grubu adına basın açıklamasını okuyan Umut Kuruç, artık bıçağın kemiğe dayandığını ve çok geç olmadan son 2 yılda Gençlerbirliği Kulübü'nü kaplayan zihniyetin ortadan kalkmasını istediklerini söyledi. Yapılan açıklamada, son 2 yılda kulüp yönetiminin Gençlerbirliği sevgisi ve saygısından uzaklaştığı ifade edilirken; Kırmızı-siyahlı

kulübün, kurumsallaşma, demokratik yönetim anlayışı, sportif değerlere, insana ve vefa duygusuna sahip çıkılması gibi duyguları kaybetmeye başladığı ifade edildi. Son 2 yılda yapılan antrenör değişikliklerinde izlenen yolu ve satılan futbolcu transferlerini protesto eden grup, kulübün artık tek hedefinin kasasındaki parayı korumak ve bu parayı arttırmak olduğunu belirtti. Alkaralar'ın yaptığı açıklama, şu şekilde devam etti:

"Gençlerbirliğimiz, kurumsallaşmaktan kopmuş, yönetim anlayışı muz cumhuriyeti düzeyine indirilmiş, pervasızlık alışkanlık haline gelmiştir. Bugün, artık Gençlerbirliği sevgisi yerine parayı ön plana çıkaran, kurumsallaşmayı hedefleyen demokratik bir yönetim yerine 'Davul da tokmak da benim elimde' diyen, birlik yerine bölünmeyi esas alan, yetiştirdiği değerleri reddeden bir zihniyet tek hakimdir. Bizler, Gençlerbirliği'ne yürekten bağlı taraftarlar olarak, Gençlerbirliği'nin Gençlerbirlikliler

tarafından yönetilmesini istiyoruz. Bu camiayı hiçe sayanlar tarafından değil. Gençlerbirliği tacir zihniyetiyle yönetilemez. Gençlerbirliği anlayışında esas olan, güzel futbol, Gençlerbirliği sevgisi, demokratik yönetim ve kurumsallaşmış uzun ömürlü birlikteliktir. Gençlerbirliği'nin skora ve paraya dönük başarıları değil, futbol, disiplin ve centilmenliği bünyesinde barındıran bir spor anlayışının egemen olduğu sportif başarıları hedeflemesi gerekmektedir. Gençlerbirliği'nin yaşam damarları

tıkanmıştır. Bir kurum gibi değil, ciddiyetten tamamen uzak, çiftlik gibi yönetilen Gençlerbirliğimiz bu zihniyete layık değildir. 84 yıllık bir gelenek, böylesi bir anlayışla bütün kamuoyu önünde küçük düşürülmektedir. Yozlaşma hızla büyümektedir. Bizler, bu renklere gönül vermiş olan ve takımımızın gençek sahipleri olarak Gençlerbirliği dostlarını bu zihniyete karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Çok geç olmadan". Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(EKO-KÇ-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title