Haberler

Fortıs Ceo'su Votron: "Türkiye İstikrarını Korumayı Bilir"

Fortis Bank Ceo'su Jean Paul Votron, Türkiye'deki Hedeflerini 2006 Sonuna Kadar, 39 Şube Kurmak Olarak Açıkladı. Votron, Çalışan Sayısını 2009 Yılına Kadar 4600'den 6 Bin 300'e Çıkarmayı Hedeflediklerini Belirtti.

Fortis Bank CEO'su Jean Paul Votron, bankalarının 2009 yılına kadar pazar payını ikiye katlama hedefi olduğunu açıkladı.

Fortis Bank CEO'su Jean Paul Votron, Fortis Türkiye İcra Başkanı Yvan De Cock ve Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, bankanın 2006 yılı hedeflerini ve gelecek öngörülerini açıkladı.

Votron, bankanın 18 ay önceki hedeflerine bağlı olarak yönetim kurulu toplantısını Türkiye'de gerçekleştirdiğini ve bunun bir ilk olduğunu vurguladı. Fortis'in sigortacılık ve bankacılık konusunda iddiasını hatırlatan Votron, Avrupa'nın 16 ülkesinde 19 iş merkezinde hizmet verdiklerini açıkladı.

Hedeflerinin 25 Avrupa ülkesinde bankayı yaygınlaştırmak ve 130 iş merkezi açmak olduğunu belirten Votron, Almanya, Türkiye ve Polonya'da pazar paylarını artırmak istediklerini vurguladı.

ORTA VADEDE ENFLASYON VE BÜYÜME EĞİLİMİ OLUMLU

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğuna işaret eden Votron, orta vadede Türkiye’deki enflasyon ve büyüme hedefi ile ilgili olumlu görüşlere sahip olduklarını kaydetti.

Yeni ürünler geliştirdiklerini, 1000 tane KOBİ müşterisine sahip olduklarını açıklayan Votron 2009 senesine kadar 4 bin 600 olan çalışan sayısını da 6 bin 300'e yükselteceklerini bildirdi.

Fortis Vakfı'nı kuracaklarını açıklayan Votron, "Bir senedir alınan yoldan çok memnunuz. Markalaşma hedefi konusunda çok başarılı bir ekip çalışması yürütüldü, marka bir gün içinde değişti" diye konuştu.

2009'DA 300 ŞUBE

Votron, 2006 yılının ilk çeyreğinin çok olumlu olduğunu belirterek, yıl sonuna kadar 39 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini, 2009'da ise 300 şubeye ulaşabileceklerini kaydetti.

Şu anda açılmaya hazır 12 yeni şubenin açıldığını hatırlatan Votron, 9 açılmaya hazır şube olduğunu, 13 yeni bina daha açmayı düşündüklerini açıkladı.

EKONOMİDEKİ KIRILGANLIK GEÇİCİ

Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, piyasalarda yaşanan dalgalanmaya ilişkin soruları yanıtladı. Kırılganlığın Türkiye için yeni bir şey olmadığını vurgulayan Bayazıt, "Bugünkü dalgalanma gibi başka dalgalanmalar geçirdik. Türkiye ekonomisinin son derece sağlam dinamikleri bulunuyor" diye konuştu.

Faiz oranlarının 5 yıl sonunda ne düzeyde olacağı sorusu üzerine Fortis CEO’su Votron, "5 yıl sonrasını bilseydim herkes bana danışırdı. Nostradamus değilim maalesef. Ancak Türkiye her zaman istikrarının korumayı bilmiştir" dedi. Enflasyon düzeyinin önceki yıllarda daha yüksek olduğuna dikkat çeken Votron, para biriminde istikrar sağlandığını, negatif bir durumun gözlenmediğini söyledi. Votron, buna karşın bankacıların faiz oynamalarını göze aldığını, ürünlerini ona göre konumlandırdığını vurguladı.

HAFTADA 1 YENİ ŞUBE 4000 YENİ MÜŞTERİ HEDEFİMİZ

Votron, Fortis'in organik büyüyen bir banka olduğunu ifade ederek, bu yüzden haftada bir şube ve 4 bin yeni müşteri gibi büyük bir hedefe sahip olduklarını vurguladı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title