Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi

Güncelleme:

İzmir'de yaşayan 42 yaşındaki işçi, İstanbul'a giden ve burada bir iş adamıyla birlikteliğinden dünyaya gelen çocuğu çöp konteynerine attığını öğrendiği eşine boşanma davası açtı. İşçi bu olayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açtığı dava sayesinde öğrendi

İzmir'de yaşayan M.S. (42), kendisini terk edip İstanbul'a giden ve burada bir iş adamıyla birlikteliğinden dünyaya gelen çocuğu çöp konteynerine attığını öğrendiği eşi A.S.'ye (36) boşanma davası açtı. M.S., başına gelen bu olayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, terk edilen çocukla ilgili açtığı dava sayesinde öğrendi.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan ve bir fabrikada çalışan işçi M.S., 2004 yılında A.S. ile evlendi ve bir sene sonra da çocukları oldu. Senelerce birlikte yaşayan çiftin ilişkileri, A.S.'nin 2014 yılında İstanbul'da yaşayan ailesini ziyarete gideceğini söyleyip, 12 yaşında olan oğluyla birlikte evden çıkmasıyla son buldu. M.S. İstanbul'a gidip, kendisini terk eden eşiyle görüşmek istedi. Ancak A.S.'nin ailesi, kızlarının görüşmek istemediğini söyledi. M.S. de bunun üzerine İzmir'e döndü.

GELEN TEBLİGATA ŞAŞIRDI

İzmir'de yaşantısına devam eden ve resmi olarak boşanmayan M.S., 2016 yılının Nisan ayında kendisine mahkemeden gönderilen bir tebligatla şoke oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü tarafından M.S. ve A.S.'ye açılan davanın tebligatında, 'yeni doğan ve doğumun ardından çöp konteynerine atılan kendilerine ait çocuğun, kurtarılıp çocuk yuvasına verildiği ve bir başka aile tarafından evlat edinilebilmesi için 'anne-babanın rızasının alınması gerektiği, bunun için de dava açıldığı bildirildi. İki yıldır eşiyle ayrı yaşayan M.S., bu durumu araştırdı. Kendisini terk eden eşi A.S.'nin İstanbul'da bir iş adamıyla birlikte olduğunu ve bu kişiden 2016 yılının Mart ayında çocuk doğurduğunu öğrendi.

ÇOCUĞU ÇÖP KONTEYNERİNE ATMIŞ

İddiaya göre, A.S. doğumun ardından bebeğini, İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Uran Caddesi üzerindeki bir çöp konteynerine bıraktı. Caddeden geçen ve ağlama sesi duyan bir kişinin ihbarı üzerine, bebek polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili olarak ifadesi alınan ve 'bebeğe bakacak gücü olmadığı için bıraktığını' söyleyen A.S., daha sonra serbest bırakıldı. Yiğit ismi verilen ve M.S.'nin nüfus kütüğüne kaydedilen bebek ise Şeyh Zayed Çocuk Evleri'ne teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü, çocuğun bir başka ailece evlat edinilebilmesi için, M.S. ve A.S.'ye 'anne ve babanın rızasının kazanılması' davası açtı.

BOŞANMAK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

M.S. bu öğrendiklerinin ardından İzmir 15'inci Aile Mahkemesi'ne başvurup, hem boşanma hem de çocuğun kendisinden olmadığı gerekçesiyle nesebin reddi davası açtı. Ancak Yiğit bebeğin 1,5 yaşında vefat etmesi nedeniyle, nesebin reddi davasından vazgeçen M.S. şimdi, boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyor.

Öte yandan bebeğin ölmesiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü tarafından açılan 'anne ve babanın rızasının kazanılması' davası da dayanaksız kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İzmir 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

maskeli süvari:

tek suclusu devlet bır sey bılmesem devlete suc atmam. . kadınlara oyle kolaylıklar saglandıkı bır erkegın kadını uzerınde hukmu kalmadı. . acık konusmak gerekırse evlenmeyın bos verın evlılıgı sız erkeksınız erkege bır sey olmaz kadınlar dusunsun sonra aglıyorlar guvenılecek erkek yok dıye once bır aynaya bakın. .

44
5
yanıtYanıtla
ysf:

salak salak konuşma mal adam senin kızın evlenmek istese ve evlenecek erkek yok diye hata yapsa hoşuna mı gidecek. siz çocuklarınıza sahip olup güzel ahlak üzerine yetiştirirseniz ne erkek ne de kızların başına böyle şeyler gelmez. kadınlar kutsaldır. bir kadın böyle yaptı diye tüm kadınlar mı suçlu?seninde bir annen ablan kardeşin yok mu böyle saçma konuşuyorsun?

yanıt0
yanıt0
Murat:

Allah belani versin ahlaksiz kadin!

29
0
yanıtYanıtla
Adana lı:

rütük bu dizilere bi el atmalı gerçekten kötü örnek oluyor Allah ıslah eylesin böyle insanları

22
0
yanıtYanıtla
hasan:

bu ülkenin çivisi çıkmış arkadaş avrupada bu kadar iğrençlik olmaz sözde onlar ahlaksız

21
0
yanıtYanıtla
Togi:

Kadınların yüz karaları böyleleri!

20
0
yanıtYanıtla
mustafa:

Allah ıslah etsin!

17
1
yanıtYanıtla
ADALET:

bu kaınlara o kadar hak verirsen olcağı hangi kadına güvenip evlnceksın yemın ederim yüzde doksanı sorunlu yazık çok yazızk

13
5
yanıtYanıtla
YSNOKR:

bu tarz kadınlarıın yüzüne kezzap atıp erkeklerin iğreneceği bir tip olarak piyasaya salcan birdaha ne erkekler bakacak nede kadınlar cesaret edecek bu tarz seylere

11
7
yanıtYanıtla
KİMYONG UN:

ben bursada fabrikada çalışıyorum çalıştığım fabrikanın çoğu dul. evli olanlarda kocasını aldatıyor. . çok dindar bir nesil masaallah

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title