Haberler

Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Genişletilecek

Denizli'de Geçtiğimiz Yıl Hizmete Açılan Atık Su Arıtma Tesisi İller Bankasından Alınacak Kredi ile Çevre Köy ve Beldelere de Hizmet Vermek İçin Genişletilecek.

Denizli'de geçtiğimiz yıl hizmete açılan Atık Su Arıtma Tesisi iller bankasından alınacak kredi ile çevre köy ve beldelere de hizmet vermek için genişletilecek.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi Evsel Atık Su Arıtma Tesisi'nde incelemelrde bulundu. İnceleme gezisine Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün, İl Çevre ve Orman Müdürü Yılmaz Kaplan, belediye meclis üyeleri katıldı. Eskihisar Köyü yakınlarında kurulan ve geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan tesis, Denizli ve çevresindeki tarım arazilerine su veriliyor. Tesisin ilk bölümünün 350 bin nüfusa hizmet verecek şekilde yapıldığını aktaran Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ikinci bölümünü önümüzdeki yıllarda hayata geçirileceğini söyledi. Pamukkale çevresindeki köy ve beldelerle, ilçelere bağlı köylerde arıtma sağlayacak bir proje planladıklarını söyleyen Başkan Zeybekci, İller Bankası'ndan sağlanacak krediyle, projenin gelecek yıl hayata geçirileceğini belirterek, "Sen ye, torunun ödesin mantığını tersine çevirmek istiyoruz. Gelecek kuşaklarımıza temiz bir çevre bırakmak için çalışma içindeyiz. Eskiden pis kanalizasyon sularıyla sebzeler yetiştiriliyordu. Artık bu tesis sayesinde arıtılmış sularla sebze ve meyve yetiştirilmeye başladı. Tesisle birlikte Menderes havzasına bırakılacak kirli suların da önüne geçiyoruz" dedi.

Heyet daha sonra arıtma tesisini gezdi. Tesis hakkında bilgi alan Zeybekci, tesisin birimlerini inceledi.

(SK-AT-Y)

07.06.2007 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title