Haberler

Ertuğrul Sağlam: Mazeretimiz Yok

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda Yarınki Rakipleri Fransız Olympique Marsilya'yı, Taraftar Desteğini Kaliteleriyle Birleştirip Yeneceklerini Söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda yarınki rakipleri Fransız Olympique Marsilya'yı, taraftar desteğini kaliteleriyle birleştirip yeneceklerini söyledi.

Sağlam'ın Avrupa karnesi

Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, genç futbolcu Serdar Özkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, gruptaki 5. maçlarında yarın Olympique Marsilya ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, “Olympique Marsilya karşısında taraftarın coşkusu ve desteğini, kendi kalitemiz ve yeteneklerimizle birleştirip, güzel bir galibiyet almak istiyoruz” dedi.

Yarınki mücadelenin kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Ertuğrul Sağlam, “Her ne kadar son karşılaşma bizim için kötü geçtiyse de ligde bir üst tura çıkma iddiamız sürüyor. Yarınki maçta alınacak 3 puanla, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma umudunu son maça taşıyacağız. Hepimiz yarınki maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Takımda Gökhan Zan, İbrahim Kaş, Diatta, Mehmet Yozgatlı ve Serdar Kurtuluş'un sakatlıklarının sürdüğünü ifade eden genç teknik adam, şunları söyledi:

“Bu oyuncular yarın bizimle beraber olamayacak ama Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında bütün oyuncularımızın iyi niyetle mücadele verdiğini gördük. Bu oyuncuların yerine görev yapan arkadaşlar şanslarını iyi değerlendirmeye çalışıyor. Yarın sakat arkadaşların yerine görev yapacak oyuncular, iyi oynayıp bize güzel bir galibiyet hediye edeceklerdir. Onlara inancımızı ve güvenimizi sürdürüyoruz. Geçmişte birçok zoru başardılar. Kendi potansiyellerinin farkına varırlarsa, Olympique Marsilya gibi bir takımı da yenebileceğimizi düşünüyorum.”

"ŞAMPİYONLAR LİGİ İDDİASINI KOVALAYACAĞIZ"

Ertuğrul Sağlam, grupta 3 puanla son sırada olmalarına rağmen, matematiksel olarak gruptan çıkma iddiaları bulunduğu sürece Şampiyonlar Ligi'ni kovalayacaklarını söyledi.

Yarınki maçın yanı sıra Liverpool-Porto karşılaşmasında alınacak sonucun da önemli olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, “Porto, galip gelirse gruptan çıkmayı garantileyecek. Bizim amacımız, yapabileceğimizin en iyisini yapabilmek. Hala matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi iddiamız varsa, bunu kovalayacağız. Her iki maçta da en fazla puanı almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

"TARAFTAR DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Ertuğrul Sağlam, yarınki maçta taraftarların kendilerine destek vereceğine inandığını söyledi.

Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapılan maçta bunu gördüklerini vurgulayan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçı, taraftarların bize gönülden destek vereceğini gösterdi. Yarın olumsuz hava oluşabileceğine ihtimal vermiyorum. Taraftarlarımız önemli taraftar grubudur. Maç boyunca gönülden destek verdiklerinde, onların desteğini arkasına alan bu çocukların neler yapabileceğini gördük. Taraftarın desteği çok önemli. Yarınki maç Türk futbolu açısından büyük önem taşıyor. Hepimiz sorumluluk alacağız. Taraftarlar da kendi sorumluluklarını üzerlerine alıp gönülden bizi destekleyeceklerdir."

"GERETS TÜRK FUTBOLUNU İYİ TANIYOR"

Olympique Marsilya Teknik Direktörü Eric Gerets'in Türk futbolunu iyi bildiğini ifade eden siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, bunun rakip için avantaj olabileceğini söyledi.

Fransız ekibin, antrenör değişikliğinden sonra çıkışa geçtiğini dile getiren Sağlam, “Rakibin başında çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir teknik adam var. Türk futbolunu ve Beşiktaş'ı iyi tanıyor. Onlar için avantaj olarak görülebilir ama yarın her türlü atmosferde, her şartta kazanma zorunluluğumuz olduğu için rakibin avantajlarını ortadan kaldırıp, kendi lehimize çevirmeliyiz. Yarın hiçbir şekilde mazeret olmadığını çok iyi biliyoruz. Olympique Marsilya son haftalarda aldığı galibiyetlerle kendi liginde alt sıralardan kurtulmaya çalışıyor. İyi bir kadroya sahipler ama dönüp dolaşıyor aynı noktaya geliyoruz. Her ne şekilde olursa olsun, her şartta kazanmak zorunda olduğumuzu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

Futbolda kazanmanın tek yolunun, gol yemeden gol atmak olduğunu dile getiren Sağlam, “Ya da yediğinizden fazlasını atarak kazanabilirsiniz. Yarın bir taraftan gol ararken, diğer taraftan gol yememenin çarelerini üretmek zorundayız. Zor maç oynayacağız. Bu arkadaşlar bugüne kadar birçok zorluğu başardılar. Yarın da Olympique Marsilya gibi bir takımı yeneceklerine inanıyorum” dedi.

Ertuğrul Sağlam, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Gerets'in, Olympique Marsilya'nın başına geçmesinin ardından, oyuncu tercihlerinde değişiklikler olduğunu dile getirdi.

"OYUNCULARIN MORALİ İYİ"

Ertuğrul Sağlam, sıkıntılı dönemler yaşadıklarını, ancak şu anda oyuncuların moralinin iyi olduğunu söyledi.

Sıkıntılı durumların her takımın başına gelebileceğini vurgulayan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolun doğasında bu tip durumlar var. Her takımın başına gelebilecek sıkıntılar yaşadık. Önemli olan, bu gibi durumlardan kenetlenerek, birlik ve beraberlik sağlayarak en iyi şekilde kurtulmak. Bu sıkıntıları, bu anlamda iyi değerlendirdik diyebilirim."

OLYMPIQUE MARSILYA'NIN SERT FUTBOLU

Sağlam, Olympique Marsilya'nın sert futboluna karşı önlemlerinin ne olduğu sorusunu “Olympique Marsilya'nın sert futbolunu yarınki hakemin hoşgöreceğini düşünmüyorum” diye yanıtladı.

Günümüz futbolunda ikili mücadelelerin sık yaşandığına dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, “Futbolun gerekleri içinde sert futbol sonuna kadar oynanacak bir duruma geldi. İlk maçtan sonra hakemin ev sahibine aşırı hoşgörüde bulunduğunu söylemiştim. Yarınki maçta bu hoşgörüyü bulamayacaklar. İlk maçta iki futbolcumuzu ilk yarı bitmeden kenara aldık. Rakibimiz yarın da aynı sertliği uygulamaya kalkarsa, hakemin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Biz de üst seviyelerde yer alacaksak, gerekli sertliği sonuna kadar kullanmak ve bu sertliğe direnmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Yarınki maçta kalitelerini, tecrübelerini ve yeteneklerini sahaya iyi yansıtmaları gerektiğini kaydeden Sağlam, “Her türlü sonucu da olgunlukla karşılamak gerekir, ancak kapasitenizi sahaya yansıtamamışsanız, yeteneğinizi ortaya koyamamışsanız, bunu kabullenemiyorsunuz. Oyuncular iyi niyetle mücadelesini verdikten sonra, taraftarlarımızın onları gönülden alkışlayarak soyunma odasına gönderdiklerini birçok kez gördük. Yarın kazanmamız gereken bir maç yapacağız ama her sonucu da olgunlukla karşılamamız gerekiyor. Daha çok defans oyuncularımız sakat. Son lig maçı, bu konuda sıkıntı yaşamayacağımızı gösterdi” şeklinde konuştu.

KALECİ KONUSU

Sağlam, Murat Şahin'in fiziksel olarak yeterli düzeye gelmesiyle, tercih sayısının 4'e çıktığını dile getirdi.

Daha önce, torbadan 3 kaleci tercihi yapabilecek durumda olduğunun hatırlatılması üzerine Sağlam, şunları söyledi:

"En son bu sayının 4 olduğunu söyledim. Murat Şahin de diğerleri gibi artık o torbanın içine girecek fiziksel yeterliliğe geldi. Rüştü ise sezon başından beri en iyi duruma geldi. Dolayısıyla Rüştü ile alakalı çok rahat karar verebiliyoruz. Rüştü, Hakan, Murat ve Atilla olmak üzere 4 iyi kalecimiz var. İnşallah bundan sonraki dönemlerde kale ile ilgili sıkıntı yaşamayacağız."

SERDAR ÖZKAN'IN GÖRÜŞLERİ

Basın toplantısına katılan genç oyuncu Serdar Özkan ise yarınki maça, önemini bilerek çıkacaklarını söyledi.

Fransız rakipleri için de karşılaşmanın önemli olduğunu ifade eden Serdar Özkan, görüşlerini şöyle açıkladı:

"Yarınki maçın, gruptaki dengeleri belirleyeceğini düşünüyorum. Rakibimizi yenip Porto ile final mücadelesi yapmak istiyoruz. İki maçı kazanırsak gruptan çıkacağımızın farkındayız. Eksik arkadaşların yerine oynayanların, onları aratmadığını gördük. Bütünleşip, yarınki maçı kazanacağız. Maç öncesi gergin değiliz. Sadece heyecanını yaşıyoruz. Liverpool maçı oynanmış ve bitmiş bir karşılaşma. Hayatımız boyunca belki aklımıza gelecek ama yarınki maçta bizi etkilemeyecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title