Haberler

Erkan Mumcu: Kösteklere Rağmen Anavatanı Bir Yerlere Getirdik

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kendisine Kırgın Olduğunu Açıklayan Parti Eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı İsim Vermeden Eleştirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kendisine kırgın olduğunu açıklayan parti eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz`ı isim vermeden eleştirdi.

Mumcu, partiyi yüzde 46`lardaki oy oranında değil yüzde 0.6`larda teslim aldıklarını belirterek, ``Destek olması gerekenlerin köstekleriyle bir yerlere getirdik. `Anavatan`dan bir şey olmaz` demek, üstelik bu partiyle siyasette varolmuş insanlar için insafı elden bırakmış, vicdanı bırakmış demektir`` şeklinde konuştu.

Sivas`a gelen Mumcu, partililer tarafından şehir girişinde karşılandı. Mumcu, parti otobüsüne binerek, şehir turu attı. Araç konvoyu eşliğinde gezen Mumcu, halkı selamladı, otobüs penceresinden halkla tokalaştı. Anavatan Partisi İl Teşkilatı`na gelen Mumcu, İl Başkanı Fikret Kesten ve parti yöneticileriyle görüşerek çalışmalar konusunda bilgiler aldı.

Mumcu, partisinin eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz`ın kendisine kırgınlığı ve yaptığı değerlendirmelere değindi. Kendisinin kimseyi kırmak için kişisel çaba göstermediğini anlatan Mumcu söyle konuştu:

``Anavatan Partisi`nden bir şey olmayacağını söyleyenlere söyleyecek sözüm var; Ben bu partiyi yüzde 46`larda değil, yüzde 0.6`larda devraldım. `Öldü, bitti` denilen bir yapıya hayat veriyoruz. Üstelik hiç kimseden, hiçbir himaye görmeden, destek olması icap edenlerin köstekleriyle geldik. Sivas`a 13 yıldır bu partinin genel başkanı gelmemiş. Geçmişte gelen tek adam genel başkan vekili olarak benim. 3 yıldır Sivas ilinde bu partinin il, ilçe teşkilatı yoktu. Bütün bunlar, durduk yerde olmadı. Hariçten gazel okuyarak olmadı. Bütün bunlar insanların emekleriyle oldu. Burada insanlar çoluk çocuğunun rızkını keserek parti tabelasını asıp geçmişten kalan borçları ödüyorlar. Bütün Türkiye`de durum aynı.``

Destek alamadıkları gibi, geçmişten biriken bütün sıkıntı ve sorunları da bertaraf ederek buralara geldiklerini ifade eden Erkan Mumcu, herkesin elini vicdanına koyarak, yaptığı davranışların vicdana yakışır olması gerektiğini söyledi. Mumcu, şöyle devam etti:

``Ülkeye bunca hizmet etmiş, bunca insana siyasette imkan ve fırsatlar sunmuş bu partinin bu kadarcık vefayı beklemeye hakkı var. Kişisel olarak Erkan Mumcu`yu eleştirebilir. Bu eleştiriler haklı- haksız, doğru- yanlış olur. Hiç kimse mükemmel değildir, ben de değilim. Ama `Anavatan Partisi`nden bir şey olmaz` demek, üstelik bu partiyle siyasette varolmuş insanlar için insafı elden bırakmış, vicdanı bırakmış demektir. Ben burada çaba gösteren bu insanların emeğine saygısızlık gösterildiğinde hoşgörüyle karşılayamam. Kimseyle kavga etmek derdinde değilim. Ağız dalaşı ve polemiğe girmiyorum. Şahsıma isteyen istediğini söylesin. Ama yüz binlerce arkadaşım ve parti maneviyatına söz söylendiğinde bugünkü kadar hoşgörülü olmayacağımı herkes bilsin.``

Diyarbakır`da 10 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırıya da değinen Mumcu, bu olayda terörün adres, çoluk- çocuk gözetmemesinin, nasıl bir insanlık suçu olduğunun görüldüğünü, bu durumdan en çok Kürt kökenlilerin etkilendiğini söyledi. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu şöyle devam etti:

``Hayatlarında görecek mürüvvetleri olan bebelerin bedenleri param parça. Bunu kimse kabul edemez. Türkiye`de Kürt kökenli vatandaşlar terörün sebebi değil en çok mağduru ve zarar görenleridir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu`ya yatırım yapılmaması, ekonomik istikrarın olmaması, nüfus ve sermaye kaçışı teröre neden olmaktaydı. İnsanların evi, sosyal çevresinden uzakta kalmasının yanında terör nedeniyle de, töhmet altındadır. Teröre son vermek için kavmiyet kavgası gütmeden kardeşçe birbirimize sarılmanın ne kadar gerekli ve elzem olduğunu gösteren bir tablo. Diyarbakırlı hemşehrilerimizin, milletimizin başı sağ olsun. Allah bunları yapanları kahretsin`` dedi.

Doğu Anadolu`da çeşitli parti, ve derneklerin bir araya gelerek terör örgütüne yönelik ateşkes çağrısına da değinen Mumcu, `niyet okumanın` iyi bir şey olmadığını anlattı. Mumcu, bu kesimlerin PKK`dan saldırıları durdurmasını istediğini, `ateşkes` ibaresinin doğru bulmadığını, saldırıların durdurulması isteğinin bölge halkı olarak ifade edilmesini olumlu bulduğunu kaydederek, ``bu girişimleri iyi niyetle karşılamak gerekir. Bunun arkasında başka hesap varsa eninde sonunda çıkar. `Bunun arkasında başka hesap vardır` diye reddetmek doğru değildir. Benim önemsediğim kısmı kamuoyundan gelen talep doğrultusunda alınmış olmasıdır. Bu da Kürt kardeşlerimizin kesinlikle terör ve kavga, bölücü ideolojinin oyuncağı haline gelmek istemediklerinin göstergesidir`` dedi.

Erkan Mumcu, Kuzey Irak`a müdahale yerine Lübnan`a asker gönderilmesi kararını eleştirirken, hükümetin dış politikada hassas ve bağımlı hale geldiğini, müdahalede bulunması gerekirken, `ricacı` duruma geldiğini iddia etti.

(HABER: Halife YALÇINKAYA- Hilal YÜKSEL/EA/İD/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title