Haberler

Erdoğan: "Türkiye'nin Teröre Karşı Kendini Savunma Hakkı Tartışılmazdır"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Masum Vatandaşlara, Güvenlik Güçlerine Silah Doğrultana, Kurşun Sıkana 'Kader Kurbanı' Gözüyle Bakarak Müsamaha Gösteremeyeceklerini Bildirerek, 'Türkiye'nin Teröre Karşı Kendini Savunma Hakkı Tartışılmazdır. Şu Anda Yapılan Operasyon da Bu Hakkın Kullanılmasından İbarettir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, masum vatandaşlara, güvenlik güçlerine silah doğrultana, kurşun sıkana ''kader kurbanı'' gözüyle bakarak müsamaha gösteremeyeceklerini bildirerek, ''Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkı tartışılmazdır. Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına, milletvekillerinin ve vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak başladı.

''Bizim hükümet olarak, siyasi irade olarak bütün çabamız, milletimizin huzurudur, refahıdır, mutluluğudur. Ne yazık ki geçmişin büyük hataları, geçmişin büyük yanlışları bize ağır maliyetler ödetmiştir'' diyen Erdoğan, ''Gelinen noktada, terörün milletimize yaşattığı acılar için 'yeter artık' dedik ve Meclisimizin verdiği karar doğrultusunda, terörizmle mücadelede gereken her türlü adımı güçlü bir şekilde uygulamaya geçirdik'' dedi.

Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkının tartışılmaz olduğunu belirten Erdoğan, ''Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir. Fakat muhalefetin, maalesef bu konulara yaklaşımında, 'AK Parti veya AK Parti iktidarı, teröre karşı gerekeni yapmıyor veya geç kaldı. Terör için bu gibi adımlar mı atılmalı?' gibi, bu işi küçümseyici, 'Efendim, siyasi, diplomatik, askeri konularda gerekenler yapılmıyor' gibi hala bu tür yaklaşımlar içerisinde olması, gerçekten düşündürücüdür. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz, üzüm mü yiyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Biz ülkemizde huzuru, barışı nasıl tesis edeceğiz, bunun gayreti içindeyiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title