Haberler

Erdoğan: "Büyümek Mecburiyetindeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz Büyümek, Kalkınmak İçin Sürekli Yatırım Yapmak, İstihdamda ve Üretimde Bulunmak ve Bunların da Neticesini Almak Mecburiyetindeyiz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz büyümek, kalkınmak için sürekli yatırım yapmak, istihdamda ve üretimde bulunmak ve bunların da neticesini almak mecburiyetindeyiz'' dedi.

Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi'nde Yatırım Tanıtım Ajansı ve dünya temsilcilerini kabul eden Erdoğan,Türkiye'de yatırımların artması yönünde ajansın rolünü son derece önemsediklerini belirterek, bu nedenle ajans yasasına başbakanın başkanlık etmesi maddesini özellikle koyduklarını bildirdi.

''Bizim petrolümüz yok. Tükenmez altın rezervlerimiz yok'' diyen Erdoğan, ''Bunun dışında farklı yer altı kaynaklarımız ve zenginliklerimiz var. Başta yoksulluk, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve işsizlik olmak üzere ekonomik sorunların çözümünde yatırımların kilit rol oynadığına inanıyorum. Bu amaçla, yatırım ortamının iyileştirilmesinde, bürokratik oligarşinin mümkün olduğu kadar saf dışı edilmesinde yatırım tanıtım ajansının çok büyük rolü var. Çünkü ülkemizde bundan önce bir girişimci bir yatırım yapmak istediği zaman, aylar, seneler gerekiyordu. Yatırımın önündeki bütün engelleri ister yasal, ister bürokratik olsun, iktidarımızda bunları kaldırmakta kararlıyız'' dedi.

Erdoğan, özel sektörün ekonomideki rolünün güçlendirilmesi için ''Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu''nu işlevsel hale getirdiklerini ifade ederek, bu yılın haziran ayı başlarında Dünya Bankası ve IMF temsilcileriyle dünyadaki önemli şirketlerin başkanları ya da üst düzey temsilcilerinin katılacağı bir toplantının düzenleneceğini bildirdi.

Bu kurulun Türkiye'de iş ortamının iyileştirilmesinde çok önemli bir platform olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye yatırım portalını da bu amaçla devreye soktuklarını kaydetti.

Erdoğan, 2003 yılı öncesindeki 10 yıllık dönemde Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişlerinin ortalama 1 milyar dolar civarında olduğunu, bu rakamın şu anda 19 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Erdoğan, bunun Türkiye'de 2 kavramın önemini ortaya çıkardığını vurgulayarak, ''Bu kavramlardan biri istikrar, diğeri güvenliktir. Türkiye artık bir istikrar ve güvenlik ülkesidir. Türkiye güvenilir ve yatırım yapılır bir ülkedir.'

Muhalefete seslenen Erdoğan, ''bir şey yapmak istiyorsanız, gidin milletin gönlünü kazanın. Çok daha farklı pozitif projeler üretin. Muhalefet böyle yapılır. Bunlar muhalefet mantığını hep negatif projeler geliştirmek üzere kurmuşlar.Onun için bugüne kadar istikrar, güven olmadı'' dedi

2003 yılında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu borcun 10,7 milyar dolara düştüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Biz istesek bu borcu tamamen öderiz. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz IMF borcumuzu 6-7 milyar dolara düşürmektir'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bizim bir eksi yanımızı da söyleyeyim. O da ithalat ve ihracat arasındaki dış ticaret açığını kapatmak istikametindeki çalışmadır. Bu bir yerde şartların bizi yönlendirdiği, ittiği bir durumdur.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title