Haberler

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan cevapladı

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağına dair açıklama yaptı. "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" diyen Işıkhan, kamuda tasarruf tedbirleri ve EYT'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihe ilişkin, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" dedi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamuda tasarruf tedbirleri hakkında konuşan Bakan Işıkhan, EYT'liler hakkında yaptığı açıklama da dikkat çekti.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDAYIZ"

Işıkhan, Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendirerek, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız" dedi.

"Temel hedefimiz Türk Lirası'nın verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek" diyen Bakan Işıkhan, enflasyon düştükçe refah düzeyinin de yükseleceğini belirtirken bu çerçevede hedefin kalıcı refahı sağlamak olduğunu söyledi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için de takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti. Işıkhan, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" dedi.

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli olduğunu söyledi. Kamu ve özel sektörle anlaşmalar yaparak emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini açıklayan Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden; zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar bir çok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

KAÇ KİŞİ DAHA EYT'Lİ OLACAK?

EYT düzenlemesiyle emekli olanlara da değinen Işıkhan, yaklaşık 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu ve 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bayram İkramiyesi Kurban Bayramı Vedat Işıkhan EYT Yaşam Politika Ekonomi Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

500

Yorumlar (19)

A.EMRAH EREN:

Ya sadece haberi haber olsun diye laf kalabalığı yapmayın lütfen emekli ikramiye ve maaşı ne zaman yatacak kısa öz tarihi yaz konuyu kapat gereksiz lafa gerek yok

157
3
yanıtYanıtla
Yıldırım YILDIZ:

Hepsi aynı , tıklanma uğruna iş yapıyorlar .

yanıt61
yanıt0
Çınar Saraç:

Verdiği ikramiye ile ancak koyunun sakatatlarını alırız , 3 bin lirayı paradan sayıyorlar, bir kurbanlık 15 binden başlar , emekliye kurbanda 15 bin tl vermeniz lazım 3 bin değil ,

68
6
yanıtYanıtla
Sedat Açıkgöz:

bunlar zaten kurban alın diye vermiyor 3 000 tl ile tavuk alın yeyin diyor

yanıt54
yanıt3
Malatyam44:

valla vermeyin yazık yazık bütçede kalsın daha faydalı işlere harcanır

35
21
yanıtYanıtla
Murat Yılmaz:

öyle deme örtülü ödenek de kaybolur gider,ülkeye harcanmaz asla..

yanıt1
yanıt0
Güray Dilli :

Eyt lilerle birlikte emekli sayısı 16 milyona çıktı. Sığınmacılar nedeniyle Sgk primleri birikmiyor , vergiler ödenmiyor. En az dört çalışan bir emekliyi finanse ederken şimdi 1,5 çalışana bakar oldu. hazine finanse etmese emekli maaşı ödenemez. Politika maalesef başarısız.

30
3
yanıtYanıtla
Aslankral:

AKP ve MHP zulmüne karşı emekliler ittifak yapmalı...onları aşağı indirmeli

22
5
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu haberi yaparak bizi dilenci yerine koyuyorlar şahsiyet haysiyet para ile ölçülen bir değer değildir bunu ancak ahlaklı dürüst insanlık onuruna saygılı şerefli insanlar anlar

26
0
yanıtYanıtla
Kemal Şenel:

Vir vir ??

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title