Haberler

Erdem Başçı Lojmanı Boşalttı

Güncelleme:

Faizleri yeteri kadar düşürmediği için Erdoğan'ın neredeyse her gün eleştirdiği Merkez Bankası Erdem Başçı, 4 yıldır oturduğu lojmanı 7 Şubat'ta boşalttı.

Merkez Bankası ocak ayı enflasyonunun 1 puanın altında olması halinde Para Politikası Kurulu'nu (PPK) olağanüstü toplantıya çağırabileceğini açıklayıp faiz düşürme sinyali vermişti. Ancak enflasyon yüksek gelince toplantıdan vazgeçildi. Şimdi gözler 24 Şubat'ta olağan olarak yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında. Döviz kurunun 2.50'ler seviyesine gelmesi nedeniyle PPK'nın ne yapacağı merak ediliyor. Birçok siyasinin eleştiri oklarını yoğunlaştırdığı merkez bankası Başkanı Erdem Başçı, yaklaşık 4 yıldır oturduğu lojmanını boşalttı. Çankaya'daki Pembe Köşk sitesinde Merkez Bankası'nın lojmanlarında oturan Başçı, "çocuklarının okuluna yakın olsun" diye kiralık bir eve çıktı.

CUMARTESİ TAŞINDI

Başçı, Merkez Bankası'na ilk olarak 2003 yılında başkan yardımcısı olarak atandı. 2011 yılında da Merkez Bankası'na başkan oldu. Merkez Bankası'nın Pembe Köşk Sitesi'nde lojman olarak kullanılan daireleri bulunuyor. Başçı, başkan olduktan sonra B-1 blokta 3. katta olan lojmana taşındı. Yaklaşık 4 yıldır aynı yerde oturan Başçı'nın 7 Şubat Cumartesi günü evi boşalttığı öğrenildi. Başçı'nın lojmandan neden taşındığına yönelik sorulara Merkez Bankası yetkilileri, "Çocuklarının okuluna yakın olmak istediler" yanıtını yanıt verdiler.

AYNI SİTEDE KEMAL DERVİŞ DE OTURDU

Pembe Köşk Sitesi 6 bloktan oluşuyor ve Ankara'nın en merkezi yeri Çankaya'da bulunuyor. Site 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün müze olarak da kullanılan evinin hemen yanıbaşında yer alıyor. Pembe Köşk ile sitenin girişleri ayrı. Peşbe Köşk sitesinde, Hazine Müsteşarlığı'nın da lojmanları bulunuyor. Hazine Müsteşarlığı'nın lojmanında 2000 yılında yaşanan kriz sonrası Türkiye'ye eşi Catherinee ile gelen Kemal Derviş kalmıştı. Derviş'ten sonra aynı lojmanda Hazine Müsteşarlığı döneminde Halil İbrahim Çanakcı kaldı. Çanakcı'nın IMF'de icra direktörü olmasının ardından boş kalan lojmana henüz kimsenin taşınmadığı öğrenildi.

GÖZLER 24 ŞUBATTA

Merkez Bankası faizi indirmediği için Başçı son dönemde özelliklede Cumhurbaşkanı tarafından sıkça eleştiriliyor. Şimdi gözler 24 Şubat günü Para Politikası Kurulu'nu yapacağı faiz toplantısında.

Başçı, 27 Ocak günü basın toplantısında ocak enfasyonunun 1 puandan fazla düşmesi halinde Para Politikası Kurulu'nu (PPK) olağanüstü toplantıya çağırabileceğini açıkladı. Ancak piyasalarda dalgalanma nedeniyle olağanüstü toplantıdan vazgeçildi. Şimdi gözler 24 Şubat'ta olağan olarak yapılacak PPK toplantısında. Döviz kurunun 2.50'ler seviyesine gelmesi nedeniyle PPK'nın ne yapacağı merakla bekleniyor. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Erdem Başçı Çankaya Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500

Yorumlar (25)

Ahmet kara:

adami bunalttilar, merkez bankasina YİGİT BULUT u baskan yapsinlar, ne guzel her dediklerine olur der, ekonomoninde icine eder. bunlara boyle adam lazim.

43
13
yanıtYanıtla
Ahmet kara:

bunlara boyle durust, kisilikli adam lazim degil. bunlara YİGİT BULUT gibi eyyamci bos adamlar lazim.

34
6
yanıtYanıtla
Demokrat:

Gerçeği gönderildi, şimdi ekonomi Bulut gibi delilerin eline kaldı. Koyunlar, krize hazırlanın, daha beter olcak. Hepiniz aç kalacaksınız ve sizi dilenerek sokskda görünce bende tek tekme bekleyin, vatanhainleri ve hırsız hayranları.

17
18
yanıtYanıtla
Uzun adam sevdalısı:

REİS çok zeki adam vardır bir bildiği onu eleştirmek herkesin harcıda değil haddide değil

5
29
yanıtYanıtla
NE CAHİL TOPLUM TÜRKİYE:

BİZ İŞİNİ İYİ YAPAN İNSANLARI İÇERİ ALIR ERGENEKONLA TERBİYE EDERİZ DİYOR RTE. . İŞİNİ İYİ YAPANI İÇERİ AL YADA GÖREVDEN UZAKLAŞTIR

23
8
yanıtYanıtla
KILIÇ:

ERDEM BAŞÇI TAKTİR ETTİM ADETA ŞAMAR OGLANI OLDU ZATEN ÜLKEYİ DE EKENOMİK KAOSA SOKAN CUMHURBAŞKANIMIZ BİR BAŞKAN BULACAKDIR . ANCAK ÜLKE DE EKENOMİ YOGUN BAKIMDA SEBEBİ SAYIN ERDOGANDIR

24
7
yanıtYanıtla
TürkiyeMobil-IOS:

Ekonomi çökünce suçu Başkasına atmaya Çalışıyor , her zaman yaptığı şey . Ekonomi ve diğer alanlarda iyi giden birşey olunca da kendine mal ediyor ... Bizim halk taparcasına AKP Li oldu hiçbirşeyin fanatiği olmamak Lazım oyunu yine ver ama fanatik olma, bugün A ya taparsın güçlü diye yarın o gider B gelir ona taparsın..

24
6
yanıtYanıtla
ercanMobil-ANDROID:

bu adam aptal dunyada faizler dustu bu dusurmuyor cunku secimlerde akp ye kaybettirmek istiyor ama siyasi hayatinin bitecegini hesaba katmiyor erdogana karsi gelen herkesin sonu belli kaybetmeye mahkum halk da anlamiyor faizlerin dusmesi enflasyonun dusmesi milletin alim gucunun artmasi demektir

3
26
yanıtYanıtla
helalmobilWeb@haberler.com:

Dik durmak icin lojmandan bile cikmis. Helal olsun. Ulke ekonomisini bu adamin gayretleri ayakta tutuyor

25
3
yanıtYanıtla
RTENİNKİ CAHİL CESARETİ:

ADAM İŞİNİ YAPIYOR. . ERDOĞAN HERKESİN İŞİNİ YAPMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR. . allaha HAVALE EDİYORUZ. . tÜRKİYENİN DURUMU VAHİM. . NEDE OLSA İSİÇRE BANKALARINDA 7 GEÇMİŞİNE YETECEK KADAR PARALARI VAR. . DÜNYADA100 ZENGİN ARASINDAYDI. . BU YIL FAKİR OLDU. . ASLINDA ERDOĞAN EKONOMİDEN HİÇ ANLAMIYOR YADA DOLARIN YÜKSELMESİNİ SAĞLIYOR

22
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title