Haberler

3'üncü Metex Turizm Fuarı" Başladı

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan seyahat acentesi temsilcilerinin katıldığı, tanıtım, konferans ve görüşmelere yer verilen fuar 3 gün sürecek.

Bursa'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan seyahat acentesi temsilcilerine yönelik tanıtım, konferans ve görüşmeleri kapsayan "Metex Turizm Fuarı" başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki fuarın açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, billur suları, çağlayanları, termal kaplıcalarıyla kentin bir su medeniyeti olduğunu söyledi.

Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'nın, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Karaloğlu, "Sanayi, tarım, ticaret, tekstil, otomotiv gibi bütün sektörlerde Türkiye'nin öncü şehirlerindendir, dünyada söz sahibidir. Turizmde de büyük bir potansiyele sahibiz. Doğal ve kültürel hazinelerimizin her birini yeni dünyalara arz ediyor, birlikte kazanmak için birlikte çalışıyoruz" dedi.

Karaloğlu, 21'inci yüzyılın bilişim çağı olduğuna ve ulaşımın olağanüstü hızlandığına dikkati çekerek, alışveriş, sağlık, kültür ve sportif faaliyetler için milyonlarca insanın ülkeler arasında seyahat ettiğini anlattı.

Dünyada geçen yıl 1 milyardan fazla insanın seyahat ettiği bilgisini veren Karaloğlu, turizmin tüm insani faaliyetlerin ortak paydası haline geldiğini bildirdi. Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Turizm 1,2 trilyon dolarlık devasa bir endüstriye dönüştü. Hedefimiz, bu pastadan hissemize düşenin en az iki katını almaktır. Yıldızı her geçen gün parlayan Türkiye ve dünyadaki turizm hareketliliği hedeflerimiz için itici bir güçtür, ilham kaynağıdır. Ulu şehir Bursa, sahip olduğu değerleri, tarihi ve kültürel hazineleriyle dünya insanlarına çok şey vadediyor. Bütün turizm çeşitlerinde iddialıyız. Orta Doğu'dan, Kuzey Afrika'dan gelen misafirlerimize ise turist gözüyle bakmıyoruz. Sizler bizim için dost ve kardeşsiniz. Sizlerle dostluğumuzu hayırlı iş birliklerine dönüştüreceğiz. İnşallah fuardan tüm katılımcılar kazançlı çıkacak, güçlü iş birlikleri ve dostluklar kurulacak."

"Dünya turizm hacmi sürekli artıyor"

Metex Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü ise Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla makro bazda organize edilen bu etkinliğe 16 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinden 155 turizm profesyoneli ve 10 medya temsilcisinin katıldığını dile getirdi.

Fuarın, Türk turizminin 2023 hedeflerine hizmet ettiğini söyleyen Mengü, "Batıda ekonomik sıkıntılar devam etmektedir. Orta Doğu ülkelerinde de kanlı savaşları ve istikrarsızlıklar devam etmesine rağmen global bazda dünya turizm hacminde devamlı olarak bir artış söz konusudur. Bu gerçek, Dünya Turizm Örgütünün verilerinden daha rahat anlaşılabilir" ifadesini kullandı.

Mengü, geçen yıl 1 milyar 100 milyon turistin ülkeler arasında seyahat ettiğini belirtti. Bu sayının 2020'de 1 milyar 600 milyona yükselmesinin beklendiğine değinen Mengü, "Özellikle Bursa ile bağlantısı olan, dünyanın turizm markası olarak anılmaya başlayan İstanbul'da üçüncü havalimanının bir an önce devreye girmesinin şart olduğu kanısındayım. Trafik sorunuyla önemli arterlerdeki Suriyeli mülteci problemi çözümlendikten sonra İstanbul'daki turizmin önünü kimse kesemez" değerlendirmesinde bulundu.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Bahadır Çokçevik, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdulkadir Karlık ile yurt dışından turizm acentesi sahipleri ve çalışanları katıldı.

Tanıtım, konferans ve görüşmelerle devam edecek fuar, 15 Kasım'da sona erecek. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Münir Karaloğlu Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title