Haberler

DÜZCE Balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazırlanıyor

Güncelleme:

Balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazırlanıyorDENİZLERDE av yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihine hazırlanan balıkçılar ağlarını ve teknelerini son kez kontrolden geçirdi.

Balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazırlanıyor

DENİZLERDE av yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihine hazırlanan balıkçılar ağlarını ve teknelerini son kez kontrolden geçirdi. Gece 00.00'da denize açılarak vira bismillah diyecek balıkçılar bu yıl denizde bol balık olduğunu ve vatandaşların ucuz balık yiyeceğini söylediler.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül 2020 tarihi itibarıyla sona eriyor. Büyük heyecanla 2020 yılı balık sezonunu bekleyen balıkçılar ise bu gece 00.00'da vira bismillah diyerek motorlarını çalıştırıp denize çıkacaklar. Balıkçılar yeni sezon öncesi daha sağlıklı ve verimli ürün almak için ağlarını son kez kontrol edip, yırtıklarını ördüler. Teknelerinde ise bakım yaptılar.

"VATANDAŞ BOL BALIK YİYECEK"

Yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını söyleyen Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş 'Allah nasip ederse bu gece 24.00'da 2020 sezonumuzu başlatacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık ve herşeyimiz hazır durumda. Allah kısmet ederse motorlarımızı çalıştırıp gece 24.00'da vira bismillah diyeceğiz. Sezondan bu sene çok umutluyuz. Balık popülasyonu olarak palamutta, istavritte, hamside, çinekop ve lüferde şuanda bir yoğunluk görünüyor. Bunun hava şartlarıyla bağlantılı olarak avcılığa yansımasını bekliyoruz. Ciddi ve iyi bir sezon bekliyoruz. Vatandaş bol bol balık yiyecek. Fiyatlarında uygun olacağını düşünüyoruz. Çünkü Bolluktan dolayı fiyatların ucuz olacağını tahmin ediyoruz. Yaz aylarında balığın pahalı olması balık tüketimini düşürmüştü ama açığın önümüzde ki aylarda kapanacağını tahmin ediyorum" dedi.

"BU SEZON BEKLENTİMİZ YÜKSEK"

Ağ ve teknelerinin bakımlarını yapan balıkçılarda yeni sezonda denizde fazla balık olduğu yönünde işaretlere rastlandığını belirterek, 'Ağların genel bakımlarını yapıyoruz. Ufak tefek yırtıklarını dikiyoruz. Bu sene balıktan beklentimiz güzel, denizde balığın bol olduğuna dair işaretler var. Avcılıkla geçinen insanlarız. Avcının yarını bitmez. Bu sene vatandaşlar bol bol balık yiyecekler. İşretler güzel. Çok çıkar ve ihracat olmazsa illa ki balık ucuz olacak. Ama ihracat olursa piyasa biraz daha farklı olur. Şu anda Eylül'ün birinde bütün tekneler denize çıkacak. Trolcüsü barbun, istavrit ve mezgit getirecek. Büyük gırgırcısı palamut ve hamsi tutacak. Bizim gibi küçük balıkçılar ise çinekop, palamut ve lüfer tarzı çalışacağız. Beklentiler güzel ama hava şartları çok önemli. Şu an iyi görüyoruz" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title