Haberler
BBC

Venezuela muhalefeti ile hükümet temsilcileri arasındaki müzakerelerin ikinci turu gelecek hafta...

Norveç Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido'nun temsilcileri ile Maduro hükümetinin temsilcilerinin, siyasi krizin çözümü için gelecek hafta Oslo'da bir araya geleceklerini duyurdu.

Venezuela hükümeti temsilcileri ile muhalifler, ülkedeki siyasi krize çözüm arayışı için Norveç'in başkenti Oslo'da müzakere masasına dönüyor.

Norveç hükümeti, görüşmenin gelecek hafta gerçekleşeceğini söyledi. Taraflar aybaşında da Norveçli yetkililerin aracılığıyla Oslo'da ön görüşmeler için bir araya gelmişti.

Gelecek hafta düzenlenecek görüşmelerle ilgili açıklama yapan Norveç Dışişleri Bakanlığı, müzakerelere ' Venezuela'daki ana siyasi aktörlerin' katılacağını söyledi.

Açıklamada ayrıca, ülkedeki siyasi krize 'çözüm arayışlarına destek olunacağı' belirtildi.

Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido da, muhaliflerin "Norveç hükümeti ve rejim temsilcileri ile bir araya geleceğini" doğruladı.

Oslo'daki müzakerelerde Venezuela muhalefetini temsil edecek heyetin başında, Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Stalin Gonzalez ve Caracas'ın eski Belediye Başkanı Gerardo Blyde var. Her iki isim de aybaşındaki ön görüşmelerde hazır bulunmuştu.

Venezuela hükümetini de, müzakerelerin ilk turuna da katılan İletişim Bakanı Jorge Rodriguez ve Miranda Valisi Hector Rodriguez'in temsil etmesi bekleniyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabından paylaştığı mesajda 'arabuluculuk çabaları' için Norveç'e teşekkür etti.

Maduro, Oslo'daki delegasyonunun 'kapsamlı bir gündem için çalışmaya ve anlaşmalara imza atma yolunda adım atmaya hazır olduğunu' söyledi.

Protestocular görüşmeleri destekliyor mu?

İktidardaki Sosyalist Parti, müzakereleri desteklediklerini duyururken, muhalif Guaido ise daha temkinli yaklaşıyor.

Maduro'nın iktidarı bırakması için aylarca sokaklarda protesto gösterileri düzenleyenler ise Oslo'daki görüşmeler karşı çıktı.

Protestocular, Devlet Başkanı Maduro'nun daha önce görüşmeleri 'iktidar koltuğunu korumaya yönelik zaman kazanma yolu' olarak kullandığını savunuyor.

Siyasi krize çözüm aranırken, ülkedeki yaşam koşulları da giderek kötüleşiyor.

Guaido, doğrudan Norveç görüşmelerine atıf yapmadı ama, destekçilerine 'muhalefetin geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacağını' söyledi.

Guaido, "2017'deki gibi sahte diyaloglarla bizi kandıramayacaklar. Biz bugün, bu yüzden sokaklardayız" dedi.

Muhalif lider Guaido, Maduro'nun iktidardaki meşruiyetini yitirdiğini öne sürüp 23 Ocak 2019'da kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan etmişti.

Guaido'yu, aralarında ABD ve birçok Avrupa Birliği üyesinin bulunduğu çok sayıda devlet de 'meşru lider' olarak tanıdı.

BBC

Venezuela Norveç Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title