Haberler

İran, Pjak'ı Topçu Atışları ile Yeniden Vurdu

Terör Örgütü PKK'nın İran'daki Ayrılıkçı Kanadı Pjak'ın Irak Kampları, İran Ordusunca Uzun Menzilli Top Atışları ile Vuruluyor.

Terör örgütü PKK'nın İran'daki ayrılıkçı kanadı PJAK'ın Irak kampları, İran ordusunca uzun menzilli top atışları ile vuruluyor.

İran topçu birliklerinin, bu sabah yerel saatle 07.00'den itibaren örgütün İran kolu olarak bilinen Kürdistan Özgür Yaşam Cephesi'nin (PJAK) Irak topraklarındaki barınaklarını bir kez daha topçu ateşi altına aldığı bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'nin İran sınırında yer alan Pechdar ilçesi ile Eskenar köyü, Siven Dağı ve Wammet ile Kaniri kırsalının ateş altına alındığını duyuran Eskenar Köyü muhtarı Abdullah İbrahim, yaklaşık 3 saat süren top atışlarında ölen ya da yaralanan herhangi bir köylü olmadığını söyledi.

Bu arada örgüt kanadından gelen bilgilere göre, İran ordusunun bu tür saldırılara son vermemesi durumunda rejime yönelik eylemlerin artırılacağı duyuruldu.

Bombalı eylemlerin artırılacağı tehdidinde bulunan PJAK kadroları, "İran'da önemli yerleri vurabiliriz" mesajları iletiliyor.

İran ordusu, son dönemlerde terör örgütü PKK'nın Tahran rejimine yönelik ayrılıkçı kanadı PJAK kamplarını ateş altında tutuyor. Özellikle Kuzey Irak sınırındaki Kandil Dağı ile Hacıümran bölgesini gece gündüz ateş altına alan askeri güçler, sık sık uzun menzilli toplarla Irak sınırı kesimindeki dağları bombalayarak, örgüte göz açtırmıyor.

İran Silahlı Kuvvetleri, dün de örgütün Türkiye uyruklu hücre sorumlusu "Çiya" kod adlı Çetin Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 4 militanı Irak hududu yakınlarındaki Meriyan kırsalında çıkan çatışmada öldürmüştü.

(SK-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title