Haberler

BM Güvenlik Konseyi İsrail-Filistin ateşkes kararını oyladı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail-Filistin kriziyle ilgili olarak 'acil ve uzatılmış insani ateşkes kararı'nı oyladı. Kararın kabul edilmesinin ardından İsrail'in BM Temsilcisi Gilad Erdan, kararın gerçeklikten kopuk olduğunu belirterek İsrail'in harekete geçmeye devam edeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dün, İsrail- Filistin konusunda 'acil ve uzatılmış insani ateşkes kararını' oyladı. Oylamada 12 ülke kararı desteklerken, 3 ülke çekimser kaldı. Kararın konseyden geçmesinin ardından İsrail'ni BM Temsilcisi Gilad Erdan, "Böyle bir şey olmayacak. İsrail, Hamas yok edilene ve rehineler iade edilene kadar harekete geçmeye devam edecektir" dedi.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin kriziyle ilgili olarak 12 üyenin lehte, ve 3 üyenin çekimser (Rusya, Birleşik Krallık, ABD) oy kullandığı 2712 sayılı kararı kabul ederek birlik sağlamayı başardı ve Gazze'de BM kuruluşlarına ve ortaklarına tam, hızlı, güvenli ve engelsiz erişim sağlamak için 'yeterli sayıda gün' boyunca 'acil ve genişletilmiş insani ateşkes ve koridorlar oluşturma' çağrısında bulundu. Konsey, karar metninde yer alan ifadelerle Hamas ve diğer gruplar tarafından tutulan tüm rehinelerin, özellikle de çocukların derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması ve acil insani erişimin sağlanması çağrısında bulunur" denildi. Oylamaya katılım sağlayan hiçbir ülke aleyhte oy kullanmadı.

İSRAİL'İN BM TEMSİLCİSİ ERDAN: BÖYLE BİR ŞEY OLMAYACAK

İsrail'in BM Temsilcisi Erdan, BMGK kararının 'gerçeklikten kopuk' olduğunu ifade ederek, " Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı gerçeklikten kopuk ve anlamsızdır. Konsey ne karar alırsa alsın, İsrail uluslararası hukuka uygun davranmaya devam edecek, Hamas ise bırakın karara uymayı, kararı okumayacak bile. Konseyin, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği ve Gazze'de savaşa yol açan katliamı görmezden gelmeye, kınamamaya ve hatta bundan bahsetmemeye devam etmesi talihsizliktir. Bu gerçekten utanç verici. Hamas'ın stratejisi Gazze Şeridi'ndeki insani durumu kasıtlı olarak kötüleştirmek ve BM ile Güvenlik Konseyi'ni İsrail'i durdurmaya motive etmek için Filistinli kayıpların sayısını arttırmaktır. Böyle bir şey olmayacak. İsrail, Hamas yok edilene ve rehineler iade edilene kadar harekete geçmeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Birleşmiş Milletler Filistin İsrail Uluslararası İlişkiler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title