Haberler

Dünya Engelliler Güzellik Yarışması Yarı Finali Ankara'da Yapıldı

Dünya Engelliler Güzellik Yarışması Türkiye Finali Yarı Final Elemeleri, Ankara'da Gerçekleştirildi.

Dünya Engelliler Güzellik Yarışması Türkiye Finali yarı final elemeleri, Ankara'da gerçekleştirildi.

Antalya'da finali yapılacak Dünya Engelliler Güzellik Yarışması'nın yarı final ayağı, World Wella Paris firmasının sponsorluğunda yapıldı. Toplam 500 engelli adayın başvurduğu yarışmada, yarı final için 50 adaydan 20'si seçildi. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Engelliler Güzellik Yarışması Dünya Başkanı Arif Çelik, yazar Yeliz Güllü, modacı Coşkun Kaplan, Dr. Sinan İbiş, Hacattepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kayıhan, oyuncu Nesrin İşçi yaptı. Sabah erken saatlerde yarı final elemelerinin yapılacağı salona akın eden engelli yarışmacı adayları ve aileleri büyük bir heyecan yaşadı. Bedensel, işitme ve görme engelli olan adaylar, jüri üyelerinin karşısında hünerlerini sergiledi. Adaylar jüri üyelerinin kendilerine yönelttiği soruları cevaplamakta bazen güçlü çekti. Jüri, işitme engelli adaylarla ise bir tercüman aracılığı ile anlaştı. Adaylar kendilerini ifade edemedikleri yerde yazarak dertlerini anlattılar. Aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu engelli adaylardan bazıları yarışmaya iş bulmak, bazıları da kendilerini etrafındakilere ispatlamak için katıldıklarını söyledi.

İngiltere, Almanya, Avusturya ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen adaylar, jürinin vereceği kararı büyük bir heyecanla bekledi. Uzun süren bekleyiş sonrasında Engelliler Güzellik Yarışması Dünya Başkanı Arif Çelik kararı açıkladı. Çelik, yarı finale girmeyi başaran 20 adayın ismini açıklarken salonda sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. İlk 20 arasına girmeyi başaran engelli adaylar sevinç çığlıkları atarken, yarı finale giremeyen adaylar ve aileleri gözyaşlarına boğuldu. Çelik, yarışmayı bu yıl ilk defa yaptıklarını belirterek, bu yıl finale giremeyen adayların seneye tekrar başvurabileceklerini söyledi.

Yarı finalin sonunda 20 aday çalınan hareketli müzikler eşliğinde oynadı. Bu sırada jüri adayları, derece alamayan adayları ve ailelerini teselli etti. Yarışmacılar, jüri üyeleriyle birlikte fotoğraf da çektirdi.

(DUY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title