Haberler

Döşemealtı Halısı Geleceğe Aktarılacak

(DÖSİAD), Döşemealtı halısı ile ilgili proje hazırlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın'a plaket verdi.

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği

(DÖSİAD), Döşemealtı halısı ile ilgili proje hazırlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın'a plaket verdi.

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu için kentteki bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Döşemealtı ve Antalya yararına olan her türlü projenin ve her türlü sorunun çözüm paydaşı olmaya çabaladıklarını söyledi.

"Dünden bugüne Döşemealtı halısı" sunumuyla konuşmasına devam eden Gencer, her geçen gün yıldızlaşan Antalya'nın en büyük ilçesi Döşemealtı'nın bir yandan marka değerini artırırken bir yandan da herkes tarafından bilinen en önemli değerlerinden biri olan Döşemealtı halısı konusunda önemli projelere imza atılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Göçebe kültürün en önemli değerlerinden olan Döşemealtı halılarının 300 yıldan bu yana bu kültürün geçmişten geleceğe aktarılması ve gelecek kuşaklara taşınmasında en önemli eserlerden biri olduğunu vurgulayan Gencer, "Merkez, ilçede sürdürülen geleneksel halı dokumacılığının tüm özellikleri ile korunması, ulusal ve uluslararası alanda ekonomik ve turistik değer olarak tanıtılması ve bölgedeki kadınların halı dokumacılığını meslek olarak benimsemesi için oluşturuldu. Bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutmuş Döşemealtı halıcılığını tekrar eski görkemli günlerine döndürmek için Antalya İl Özel İdaresi, Akdeniz Üniversitesi ortaklığında 'Gelenekten Geleceğe Döşemealtı Halıcılığı' projesini hazırladılar ve uygulamaya koydular" dedi.

Gencer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ile Antalya İl Özel İdaresi, Akdeniz Üniversitesi'nin işbirliğinde BAKA'nın mali destekleriyle yürütülen proje kapsamında Kovanlık köyündeki eski süt ürünleri kooperatif binasının tadilattan geçirilerek, Akdeniz Üniversitesi Döşemealtı Halı Kilim ve El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne dönüştürüldüğünü kaydetti.

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın ise Döşemealtı halısını yeniden canlandırmak için büyük bir ekiple ve heyecanla çalıştıklarını belirterek, halının tanıtılması için yapılan tüm çalışmaları mutlulukla izlediklerini dile getirdi.

Kadınların girişimciliğini desteklemek ve geliştirmek amacıyla ilgili çalışmalar çerçevesinde projeleri yaparken, Antalya'nın turizme dayalı ekonomisini esas aldıklarını vurgulayan Yargın, çalışmalara Döşemealtı halısının doğduğu Kovanlık köyünden başladıklarını anlattı.

Köyde hala tezgahların bulunduğunu ve dokuyucu kadınlar olduğunu öğrendiklerini bildiren Yargın, "Köylüyle dost olduk. Böylece proje oluşmaya başladı. İlk önce 20 usta yetiştireceğiz. Usta kişiler diğerlerini yetiştirecek ve nihayetinde Döşemealtı'nın diğer köylerinden de bu merkeze kadınlar alacağız. Amacımız tüm bunların sonunda ekonomik bir katkı yaratmak" diye konuştu.

Gültekin Gencer, daha sonra Işık Yargın'a çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Muhabir: Şamil kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Gültekin Gencer Döşemealtı Türkiye Antalya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title